Joan Ballbè, d'ERC, alcalde d'Ullastrell amb 8 vots a favor i 3 en blanc

Esquerra incoRporarà la regidora del PSC a l'equip de govern

J.M.O.
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:33h
Els membres de la llista d'ERC celebrant la victòria
Els membres de la llista d'ERC celebrant la victòria | Foto: ERC

Joan Ballbé continuarà quatre anys més al front de l'alcaldia d'Ullastrell. En el ple d'avui no hi hagut cap tipus de sorpresa. El republicà ha rebut vuit vots, set del seu partit i un del PSC, antic company de viatge en la darrer legislatura. Les coses sembla que van anar prou bé. Ara mateix, des d'Esquerra ja s'ha apuntat a La Torre que la regidora socialista passarà a formar part de l'equip de govern. S'argumenta que hi ha prou sintonia per continuar plegats. En la votació d'avui s'han comptabilitzat tres vots en blanc, dos de CiU i un d'Hugo. 

Joan Ballbé ha acabat el seu discurs d'investidura amb un "Visca Catalunya lliure".

A Ullastrell, la pujada de 9 a 11 regidors ha beneficiat, sense dubte, a ERC. El partit liderat per Joan Ballbè ha aconseguit majoria absoluta amb un total de 7 regidors. Així, n'ha augmentat tres regidors (en tenia 4) aconseguint el 53,58% de vots (568). 

El seu soci de govern, Junts per Ullastrell (abans PSC) ha vist com es reduïa a la meitat, passant de dos regidors a un. Mercè Rodó veu com passa a ser tercera força amb 127 vots quan l'any 2011 n'havia aconseguit 216 passant, situant-se per sobre de CiU.

Els convergents mantenen els seus dos regidors. No és una gran victòria ja que aspiraven a plantar cara a ERC però han pujat a segona força més votada, perdent 14 vots respecte el 2011. 

Finalment, UGO manté el seu regidor. Claudi Puig ha obtingut 124 vots, a tres dels socialistes i perdent-ne només tres respecte als comicis de 2011.