Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls amb 5 vots

El candidat de Fem Viladecavalls, Carles Rodríguez. rep el suport de sis regidors

J.M.O.
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:29h
Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls
Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls | A.V.

Cesca Berenguer, cap de llista de Convergència i Unió (CiU) a les darreres eleccions municipals, ha estat proclamada alcaldessa de Viladecavalls, avui dissabte 13 de juny, durant l'acte de configuració del nou Ple municipal per al període 2015-2019.

Berenguer ha assolit el càrrec gràcies als cinc vots de la seva formació. Carles Rodríguez n'ha aconseguit sis (tres de Fem i tres d'ERC), insuficients per a assolir la majoria absoluta. El regidor de C's s'ha votat a sí mateix i la papereta del del PSC ha estat nul·la, el que ha facilitat l'elecció de la cap de llista de CiU.

En el decurs de la jornada, el president d'edat ha traspassat el símbol del bastó de comandament a Berenguer, que, per la seva banda, ha atorgat la insígnia de regidors als cinc nous membres de corporació.

Durant la votació, presidida per la Mesa d'Edat, formada pels regidors Jesús Porres i Víctor Palacios, Berenguer s'ha fet amb l'Alcaldia.

En el moment dels parlaments, Berenguer ha agraït la col·laboració dels socis i sòcies de govern, companys i companyes de partit, regidors i regidores a l'oposició. Com a cloenda de l'acte oficial l’Alcaldessa de Viladecavalls manifestar la seva disponibilitat per a mantenir una bona entesa i la cordialitat necessàries per treballar per al bon desenvolupament del municipi.

Els regidors i regidores que componen el nou consistori són: per CiU, Cesca Berenguer, Pedro Nogués, Dolors Salmerón, Jesús Porres i José Valero; per Fem Viladecavalls, Carles Rodríguez, Mª José Rodríguez i Mª Teresa Pascual; per ERC Glòria Ullés, Victor Palacios i Carme Giralt; per Ciutadans Carlos Mendez i pel PSC Marc González. El primer que destaca dels resultats electorals d'aquest 2015 a Viladecavalls és la reducció significativa de partits que hi haurà a la sala de plens. Amb una participació del 62,41% (el 2011 va ser del 59,09%), han obtingut representació cinc partits quan en els anteriors comicis en van ser vuit. Una disminució sensible que facilitarà la gestió del dia a dia dins i fora de l'Ajuntament.

CiU torna a guanyar les eleccions. I no només guanya sinó que augmenta un regidor respecte als que tenia el 2011, passant dels 4 i 751 vots als 5 amb 1.084 vots. 

Com a segona força hi ha la coalició Fem Viladecavalls-ICV-AperV-E. La llista encapçalada per l'ecosocialista Carles Rodríguez guanya un regidor en comparació amb els anteriors comicis. Així, passa dels 2 als 3, i suma el doble de vots (de 451 a 862).

ERC triplica regidors i es converteix en la tercera força al Consistori. Glòria Ullés veu passar d'estar sola a la sala de plens a tenir dos acompanyants més (d'1 regidor a 3).

El PSC-PM, amb la llista renovada i encapçalada pel jove Marc González, veu com manté el regidor. Per sobre d'ells, la gran sorpresa: C's. La candidatura de Carlos Méndez ha passat de ser totalment insignificant (va recollir només 61 vots els comicis de 2011) a convertir-se en la quarta força al Consistori.