Antoni Masana, d’ERC, nou alcalde de Vacarisses

Els republicans, amb 4 regidors, han fet un pacte de govern amb el PSC i Movem Vacarisses, i envien l'històric Salvador Boada a l'oposició

J.M.O.
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:09h
Nou equip de govern de Vacarisses, amb Antoni Masana al capdavant
Nou equip de govern de Vacarisses, amb Antoni Masana al capdavant | A.V.



 

Nou equip de govern de Vacarisses, amb Antoni Masana al capdavant Foto: A.V.

Aquest migdia, la Sala dels Cups d’un dels edificis més emblemàtics de Vacarisses, El Castell, ha acollit el ple de constitució del nou Ajuntament del municipi. En la propera legislatura, l’equip de govern estarà format per 4 regidors d’ERC, Antoni Masana, Olga Serra, Albert Salamé i Pere Casas; 2 regidores del PSC, Laura Sánchez i Mariana Ríos, i un regidora de Movem Vacarisses, Marisa Santander. D’aquesta manera, es repeteix el tripartit de la legislatura 2007-2011, tot i que amb una correlació de forces diferent.

El republicà Antoni Masana ha estat investit alcalde de Vacarisses per majoria absoluta ja en la primera votació. Després de definir el moment com a “històric”, ha afirmat: “Les persones seran el centre de les nostres decisions, enfocades a vetllar pel seu benestar. Els més desafavorits seran la nostra prioritat perquè, a Vacarisses, tothom sigui ciutadà de primera”. Altres eixos a què s’ha referit Masana han estat la cultura, la transparència i la participació: “Volem que l’Ajuntament tingui parets de vidre i que la gent governi amb nosaltres, ja que considerem que no n’hi ha prou en votar cada 4 anys”. El nou batlle vacarissenc ha remarcat, a més, estar “al costat del procés i el camí que ens durà a la llibertat nacional”. Tot seguit, ha volgut recordar el darrer alcalde republicà de Vacarisses i ha conclòs: “No us penso fallar; treballaré incansablement per dur Vacarisses a bon port”. La intervenció de Masana ha finalitzat amb un fragment d’un poema de Vicent Andrés Estellés.

Per la seva banda, la regidora socialista Laura Sánchez ha destacat la trajectòria personal i política de Masana, així com les polítiques socials, l’educació i la cultura com a denominadors comuns del nou equip de govern. “Volem recuperar la confiança de la ciutadania vers la política i les institucions. Aquests temps requereixen honestedat”, ha assegurat la regidora.

En el seu torn de paraula, la regidora de Movem Vacarisses, Marisa Santander, ha parlat de “l’onada general de canvi, una situació que ens engresca a treballar pel rescat i els drets socials, una Vacarisses verda i sostenible, i el dret a decidir”. Tot plegat suposa “una oportunitat per replantejar l’actual sistema i encetar una etapa amb forces d’esquerra i un treball transparent i participatiu”, ha afegit Santander.Després de 4 anys formant equip de govern, les formacions independents Unió Independent per Vacarisses (UIPV) i Veïns per Vacarisses (VxV) passen ara a l’oposició, amb 4 i 2 regidors, respectivament. L’anterior alcalde del municipi, Salvador Boada, s’ha referit primer a la campanya electoral: “Gràcies a les persones que ens han votat, fugint dels atacs personals dels candidats rivals”. Tanmateix, ha assegurat que el seu partit “continuarà treballant per Vacarisses, sense rancúnia”, i ha desitjat que el municipi tingui “un govern responsable”. També ha intervingut el regidor de VxV, Pedro Serna, qui ha volgut deixar clar que el seu grup vol ser “cada cop més a prop de les persones, donant suport a les necessitats quotidianes”. Per això, “treballarem sense deliris de poder i amb el cor a la mà”, ha puntualitzat Serna.