X edició de la Distrobada al Parc de Vallparadís

Està organitzada per la Coordinadora Capaç, integrada per les AMPA de les quatre escoles d'educació especial de Terrassa

La Torre
04 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:04h

La Distrobada d'enguany es fa el diumenge 7 de juny al Parc de Vallparadís, a la zona de la muntanyeta, a Terrassa. En ella, la Diputació de Barcelona tindrà ocasió de donar a conèixer les rutes teatralitzades inclusives i la cadira adaptada Joëlette, per a persones amb mobilitat reduïda.

La Distrobada està organitzada per la Coordinadora Capaç, integrada per les AMPA de les quatre escoles d'educació especial de Terrassa i per famílies de joves i adults amb discapacitat intel·lectual que ja estan a centres ocupacionals o centres de dia. El nombre de famílies que, actualment, la integren és de més de tres-centes.

La trobada vol mostrar als pares i mares de persones amb discapacitat intel·lectual l'oferta d'activitats educatives i d'oci adaptat alhora que té, també, un caire reivindicativa i crítica, atesa la progressiva degradació de les prestacions i serveis que reben els alumnes d'aquestes escoles.

La Casa Nova de l'Obac i la Diputació de Barcelona, mitjançant CIMA, hi seran presents en un estand en què es presentaran tots els recursos disponibles adreçats a l'accessibilitat als parcs per a tot tipus de discapacitats. L'accent, però, en aquesta 10a edició es posa en dues ofertes concretes. Per una banda, s'informa sobre les rutes teatralitzades inclusives, adaptades a diversos públics i discapacitats, "NatUra", al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i "Aigua", al Parc Natural del Montseny; i, per una altra, sobre el servei de préstec i les excursions a la carta amb la cadira adaptada anomenada Joëlette, adreçada a les persones amb mobilitat reduïda o sense mobilitat.

A més a més, CIMA i l'Escola d'Educació Especial Crespinell presentaran l'adaptació per a escoles d'educació especial del programa educatiu "Els exploradors de l'Art", que es realitza des de fa deu anys al Centre Cultural Terrassa. Així, a partir del curs vinent, aquest programa educatiu de les arts plàstiques, que fins ara només s'adreçava als centres educatius ordinaris, tindrà una versió adaptada per a les escoles d'educació especial. L'adaptació es programarà conjuntament entre els tècnics de CIMA i els mestres de l'Escola Especial Crespinell després d'un curs amb tres proves pilot que han funcionat cada cop millor.