Acord total de Terrassa en Comú i Esquerra

Els alcaldables de TEC i d'Esquerra escenifiquen l'acord en una roda de premsa conjunta a la plaça de la Torre del Palau

Joan Manel Oller
01 de juny del 2015
Actualitzat el 05 de juny a les 11:58h
Xavi Matilla i Isaac Albert
Xavi Matilla i Isaac Albert | Cristóbal Castro

Xavi Matilla i Isaac Albert Foto: J.M.O.


L'acord total entre Terrassa en Comú  i ERC s'ha escenificat aquest matí a la plaça de la Torre del Palau amb una roda de premsa conjunta dels seus dos caps de cartell, Xavi Matilla i Isaac Albert. Les dues formacions sumen 10 regidors, un més que el PSC, guanyador de les eleccions del 24 de maig. Matilla i Albert han fet una crida a CiU i a la CUP per a què se sumin al projecte, marcat per les idees de fer front a l'emergència social i airejar i modernitza l'Ajuntament.

Els líders de TEC i Esquerra pensen que és més fàcil desenvolupar aquestes idees des de l'equip de govern que des de l'oposició. Per aquesta raó, el dia de la investidura, el 13 de juny, presentaran la seva proposta al ple. ERC I Terrassa en Comú reblen que la suma d'amdós por permetre un govern més estable, sòlid i de qualitat que el del PSC. 

Consideren que ha arribat el moment d'un canvi a l'Ajuntament després de 36 anys de socialisme i volen liderar-lo. Ara, falta que CiU i CUP donin suport a la proposta. Albert i Matilla els hi demanen que siguin conseqüents amb el que han defensat, que era el canvi.

També destaquen que no són un front anti res, i reconeixen que les eleccions les va guanyar el socialisme local, però, recorden, amb menys regidors que mai, amb un 24 per cent dels vots (per un 34 de TEC i ERC), i amb un escenari on tenen molt difícil pactar amb altres forces. Saben que ara per ara és complicat assolir l'alcaldia, tot i que confien que en els propers dies hi hagi un canvi de rumb per part de CiU.