Terrassa en Comú veu el PSC pactant amb CiU

TEC considera que la federació nacionalista hauria d'optar pel canvi , perquè "no s’entendria que optés per la continuïtat" dels socialistes

J.M.O.
29 de maig del 2015
Actualitzat el 30 de maig a les 7:34h
El PSC ha mogut fitxa i ha ofert un «pacte de ciutat» a ERC, CiU i CUP. La reacció de Terrassa en Comú a la proposta ha estat ràpida. "Ens sembla legítim proposar un pacte de govern a 4 bandes, tot i que contradigui declaracions de fa només dos dies. Tanmateix, tenim la sensació que la seva proposta no tirarà endavant. I, fins i tot, que la voluntat real del PSC és un pacte amb CiU que faci de tap i bloquegi les possibilitats d’un canvi a la ciutat". Cal recordar que TEC i ERC estan d'acord en un pacte de govern entre ells dos, però els cal el vot positiu de Convergència i Unió i la CUP per investir alcalde Xavi Matilla. El "sí" inicial del grup de Miquel Sàmper ara s'ha convertit en un casi "no". Que ha passat exactament per aquest canvi sobtat de CiU és tot un misteri.

Terrassa en comú argumenta que els resultats del passat dia 24 de maig dibuixen un nou escenari a la ciutat, un context diferent que no es coneixia en la història moderna. "La prova és, per exemple, que els regidors sumats de PSC, CIU i PP no arriben a la majoria absoluta. La gent ha votat canvi. Està per veure, però, què decidirà CiU. En tota la campanya electoral, i fins i tot en la de 2011, el seu discurs s’ha basat principalment en 2 punts: la necessitat d’un canvi a Terrassa i reforçar 'el procés'. A Terrassa avui hi ha la possibilitat d’un govern que sigui investit per una majoria de 14 regidors compromesos amb el canvi i el dret a decidir. No donar-hi suport seria impossibilitar un govern pel canvi i pel dret a decidir. Deixar governar als de sempre, quan el canvi té més vots que mai".
 
Terrassa en Comú remarca que CiU haurà d’escollir en funció dels seus interessos, les necessitats de la ciutat i la voluntat dels seus votants. "No s’entendria que optés per la continuïtat del PSC. Que optés per un govern que no garanteix ni canvi ni dret a decidir, quan són els dos principals punts que ha defensat en els darrers anys. No s’entendria si no és només per defensar les elits conjuntament amb el PSC. Per Terrassa en Comú el nostre projecte de canvi és innegociable. Veurem què decideixen els altres partits, especialment, CiU. Si són coherents i faciliten el canvi, o són còmplices de 40 anys de govern socialista a Terrassa".