Cartellera del Cinema Catalunya fins al 4 de juny

La Torre
29 de maig del 2015
'Nuestro último verano en Escocia' es projecta a Terrassa
'Nuestro último verano en Escocia' es projecta a Terrassa

NUESTRO ÚLTIMO VERANO EN ESCOCIA 
Sala 1. Català. 
Divendres: 17:30 / 20:00 / 22:15h VOSE. 
Dissabte: 17:30 / 20:00 / 22:15h. 
Diumenge: 17:30 / 20:00h. 
Dimecres: 17:30 / 20:00/ 22:15h. 
Dijous: 17:30 / 20:00 / 22:15h. 
WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY (Regne Unit. 2014). 
95 minuts. Digital. Català i VOSE. Sala 1 
Direcció: Andy Hamilton, Guy Jenkin. 
Intèrprets: Rosamund Pike, David Tyennant, Billy Connolly, Celia Imrie, Emilia Jones, Ben Miller... 
Dog i Abi són una jove parella de Londres recentment separada amb tres fills, amb qui han d’anar a Escòcia per celebrar l’aniversari de l’avi malalt. Per no disgustar-lo, la família decideix simular que tot és harmonia. Però les que es prometien com unes vacances per a la reconciliació es converteixen en un camp de mines amb situacions hilarants, en què rancors familiars i malentesos conformen l’ordre del dia. 
Premi del públic a la Seminci

LA PROFESORA DE HISTORIA
Sala 2. 
Divendres: 17:00 / 19:30 / 22:00h VOSE. 
Dissabte: 17:00 / 19:30 / 22:00h. 
Diumenge: 17:00 / 19:30h. 
Dimecres: 17:00 / 19:30/ 22:00h. 
Dijous: 17:00 / 19:30 / 22:00h. 
LES HÉRITIERS (França. 2014). 90 minuts. Digital. Doblada i VOSE. Sala 2. 
Direcció: Marie-Castille Mention-Schaar. 
Intèrprets: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé... 
Basada en fets reals. Anne és una professora d’institut que aquest any s’enfronta a una classe difícil. Frustrada per la seva falta d’ambició, desafia la classe a participar en un concurs nacional sobre què significa ser adolescent en un camp de concentració nazi. Anne farà servir tota la seva energia i creativitat per motivar el seu alumnat. A mida que la data límit s’apropa, els joves comencen a obrir-se i a creure en si mateixos, canviant la seva forma de veure la vida. 
Premi a la millor pel·lícula Seminci Joven 2014

EL MUSICAL 
LAS CALLES SIGUEN ARDIENDO (M-CLAN) 
Dimecres 3 de juny, 22:00h. Sala2 
Presentació a càrrec de la directora Maria José Martín. 
(Espanya, 2014). 96 minuts. Digital. VO. Sala 2 
Direcció: Cristina i Maria José Martín Barcelona. 
Intèrprets: M-Clan. 
Gravat durant els dies del seu concert de dos nits consecutives en el Price amb motiu del seu 20è aniversari, el documental fa un recorregut per la història del grup amb comentaris d’amics i companys que han estat testimoni i part de la mateixa, com Miguel Ríos, Ariel Rot, Fioto Cabrales i Levia, entre d’altres.

CINEMA I DRETS HUMANS
EL CHICO 
Dilluns 1 de juny, 19:00h. Sala 2 
Cloenda del Vè Cicle de Cinema i DDHH 
“DRET A L’HABITATGE. CONTRA LA POBRESA INFANTIL I ENERGÈTICA”, amb la col·laboració de la Síndica de Terrassa i el Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Terrassa. Projecció de la pel·lícula El Chico, de Charles Chaplin. Presentació a càrrec de Joan Tamayo, membre de la Comissió DDHH d’ICATER i de l’Observatori de Drets Socials de Terrassa. Després es farà un col·loqui al qual estan convidats ARCADI OLIVERAS, Economista, Doctorat i professor de Ciències Econòmiques de la UAB. President Justícia i Pau Barcelona I Activista, i DIOSDADO TOLEDANO, membre fundador d’ EUA, pres polític durant el franquisme i exilat a França, dirigent sindical històric de la SEAT, Activista altermundista participant als “Foros” socials de París i Florència. Coordinador de la comissió promotora d’una iniciativa legislativa popular (ILP) per a la renda garantida de ciutadania al Parlament de Catalunya que ha recollit mes de 120.000 signatures (el doble de les necessàries).

CINEMA AMBIENTAL
ROMPENIEVES 
Dilluns 1 de juny, 19:30h. Sala 1. Català 
(Corea del Sud, 2014). 126 minuts. Digital. Doblada català 
Direcció: Bong Joon-Ho. Intèrprets: Song Kang-Ho, Ed Harris, Jamie Bell, John Hurt, Tilda Swinton, Chris Evans... 
Un fallit experiment per resoldre l’escalfament global va acabar amb la majoria de vida existent. L’últim tren en funcionament es mou en cercles pel món. Els últims supervivents de la Terra s’amunteguen als seus vagons, dividits entre la classe explotada que viu a la cua, patint fam i fred, i la classe poderosa que viatja als primers vagons. La vida al tren és un cercle viciós fins que un dia, un jove anomenat Curtis, líder de la secció de cua, decidirà canviar l’estat de les coses, al mateix temps que descobrirà tots els secrets del tren i de la pròpia condició humana. 
Entrades gratuïtes: S’han de demanar al Centre de Documentació i Educació Ambiental (c. Pantà, 20). Tel. 937397000 Ext. 4131. cda@terrassa.cat

PROJECCIÓ I COL·LOQUI
SERRALLONGA 
Dimarts 2 de juny, 17:00h. Sala 1 
Projecció del film i col·loqui amb el seu director Esteve Rovira (La Riera) i els actors Ramon Godino, Olalla Escribano i Joan Muntal. 
El film és la història d’un bandoler que esdevé llegenda, en una època dura on la lluita per sobreviure era la principal preocupació d’un poble esclavitzat per la fam i en què el bandolerisme era una de les poques sortides de la misèria. 
El protagonitzen Isak Fèrriz (Ventdelplà), David Selvas (La Riera), Olalla Escribano (Salvador),Ramon Godino (La Riera), Mark Ullod (La Riera), Joan Muntal (LaRiera), Pep Anton Muñoz (El cor de la ciutat) o Mercedes Samprieto (La Riera) entre d'altres actors catalans reconeguts 
Entrada lliure

III REPÚBLICA: 
SUEÑOS COLECTIVOS 
Dimarts 2 de juny, 21:00h. Sala 2 
De Manuel Gómez i Morco Potyomkin, Ponent Just Casas (Catedràtic d’Història Contemporània UAB. 
En començar la Guerra civil, a molts pobles de l’Aragó, homes i dones amb les mans endurides pel fred i el vent, sense gairebé estudis però amb una gran valentia I entusiasme per canviar les coses, van decider emprendre la sega en comú. Varen col·lectivitzar la terra, abolir el diner implantant l’intercanvi de productes i articular un repartiment igualitari en funció de les necessitats. Fins al març de 1938, en que els franquistas van acabar amb la experiència portant a bona part de la población a l’exili, la presó o l’afusellament. 
Entrada lliure