Terrassa en Comú i ERC fan una roda de premsa conjunta

Les formacions de Xavi Matilla i d'Isaac Albert es posen d'acord per facilitar un canvi de govern a la ciutat

La Torre
31 de maig del 2015
Actualitzat el 01 de juny a les 11:19h
Xavi Matilla i Isaac Albert
Xavi Matilla i Isaac Albert | Cristóbal Castro

Xavi Matilla i Isaac Albert, líders de Terrassa en Comú i d'Esquerra Republicana de Catalunya, han convocat per dilluns al matí una roda de premsa conjunta a la plaça de La Torre del Palau. Les dues formacions sumen 10 regidors, un més que el PSC, guanyador de les eleccions del 24 de maig. Amb la trobada, escenifiquen l'acord al que han arribat plegats.

Matilla i Albert consideren que ha arribat el moment d'un canvi a l'Ajuntament després de 36 anys de socialisme i volen liderar-lo. Ara, falta que CiU i CUP donin suport a la proposta, que passaria per fer alcalde Xavi Matilla.

L'equip de govern el formarien Terrassa en Comú i Esquerra. Convergència i Unió i CUP haurien de votar Matilla el 13 de juny, el dia de la investidura. En els darrers dies, Convergència i Unió s'ha fet enrere en el "sí". En la legislatura en la que tindrà menys regidors des de 1979, CiU serà decisiva i decidirà si l'alcalde és l'actual, Jordi Ballart, del PSC, o un de nova fornada i de Terrassa en Comú, Xavi Matilla. Tot i que no és descartable encara que hi hagi més cartes sobre la taula, com presentar de candidat a l'alcaldia Isaac Albert d'Esquerra, per pressionar la federació nacionalista i treure-li arguments -no tenir Ada Colau a Barcelona i una proposta simètrica a la ciutat egarenca-.