CiU torna a guanyar a la Diputació de Barcelona

Majoria independentista en l'organisme provincial

Redacció
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:32h
CiU torna a ser la formació amb més representació en el Ple de la Diputació de Barcelona però perd 6 representants, passant de 20 diputats en l'anterior legislatura a 14, en un plenari que queda molt fragmentat i que necessitarà de nous pactes de govern.

A la Diputació de Barcelona, CiU guanya la majoria de diputats obtenint-ne 14; ERC-AM n'aconsegueix 11; PSC 10 --en tenia 19--; Entesa --que integra ICV-EUiA i BComú-- n'obté 8; el PP, 3; C's, 3; i CUP-PA, 2 diputats provincials.

A les eleccions municipals es determinen els 51 diputats del Ple de les Diputació Provincial de Barcelona, compost per alcaldes i regidors de tots els municipis, en una elecció de segon nivell.

CiU guanya a la Diputació de Lleida

CiU ha guanyat les eleccions a la Diputació de Lleida amb 12 diputats, quedant-se a un de la majoria absoluta, segons ha avançat el seu president, Joan Reñé.

La federació nacionalista ha perdut un diputat i CDA un altre a l'Aran, en una jornada en la qual ERC ha aconseguit sis, el PSC quatre, C's ha entrat amb un diputat i també la CUP amb un altre.

Reñé ha assegurat que serà en els pròxims dies quan la seva formació decideixi si per governar opta per un acord de govern o amb acords puntuals a la corporació que té 25 diputats.

CiU guanya en les tres quartes parts dels consells comarcals

CiU ha guanyat després del comicis d'aquest diumenge en 31 de les 42 comarques de Catalunya --41 consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran--, per davant d'ERC, que ha guanyat en 6.

En tercera posició ha quedat el PSC, amb quatre consells comarcals --Baix Llobregat, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental--.

ICV ha guanyat en 1, el Barcelonès, gràcies als bons resultats collits a Barcelona amb la coalició d'agrupacions d'esquerres BComú, liderada per Ada Colau.

La recent aprovada comarca barcelonina del Moianès, la 42 de Catalunya, ha donat la victòria a ERC.

A la Val d'Aran, el CDA-PNA de Carlos Barrera, l'actual síndic, ha aconseguit conservar el govern a l'aconseguir set dels tretze consellers i revalidar així la presidència amb 1.972 vots.