CiU, en 4 anys dels millors als pitjors resultats de la història

Les eleccions municipals han estat un fracàs rotund per la formació nacionalista

La Torre
25 de maig del 2015
Actualitzat el 29 de maig a les 9:22h
Sàmper ha vist com CiU perdia sis regidors
Sàmper ha vist com CiU perdia sis regidors | Foto: Ramon Navarro

Sàmper ha vist com CiU perdia sis regidors Foto: Ramon Navarro


Cares llargues, alguns plors, decepció... La nit electoral de CiU Terrassa va ser una de les més dures que ha viscut la formació a Terrassa. La tristesa estava més que justificada. Els resultats electorals només podien tenir una definició: fracàs.

També es podria parlar de davallada històrica, de daltabaix, de sorpresa, d'incredulitat. Si fa 4 anys, el 2011 CiU havia assolit els millors resultats de la seva història, ara aconseguia els pitjors en unes municipals. El candidat a l'alcaldia, Miquel Sàmper havia apostat per esportistes d'elit, i en aquest cas serviria per dir que la derrota ha estat de les que fan època i no s'oblidaran i portaran a una gran reflexió interna i a buscar què ha passat per a que la ciutadania els hi hagi retirat la confiançá i els hagi deixat gairebé com una formació residual. De liderar l'oposició a ser els quarts a la sala de plens. 

CiU es va estrenar el 1979 amb quatre regidors; que van ser cinc el 1983; vuit el 1987 i el 1991; sis el 1995; cinc el 1999 i 2003; sis el 2007; nou el 2011 i tres el 2015.