El sobiranisme perd un regidor

Malgrat que ERC, CiU i CUP aconsegueixen 4.000 vots més que el 2011 -sumant SI-, les forces favorables al procés perden un regidor

J.M.O.
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:20h
Les forces sobiranistes -CiU, ERC-MES i CUP- sumen vuit regidors, un menys que els que tenia Convergència i Unió en la darrera legislatura. L'independentisme pur ni dur ha perdut passada en aquestes eleccions municipals del 24 de maig.

El trasvassament de vots ha estat una evidència i ERC i CUP s'enduen els que perd CiU, tot i que abans de dipositar els vots a les urnes les expectatives eren unes altres. CiU sabia que perdria suport, ERC que en guanyaria, i la CUP tenia molt lluny assolir un acta de regidor. A quatre mesos de les eleccions del 27-S de caràcter plebiscitari, la lectura que s'ha de fer no és massa positiva. Si bé és cert que s'ha de tenir en compte el factor Terrassa en Comú, on també hi ha persones en favor de la independència, encara que en el context són menys quantificables que les que hi ha en els tres partits que s'han declarat clarament sobiranistes.

La pregunta que s'hauria de planteja és què se n'ha fet dels 44.000 vots del "Sí-Sí" de la consulta del 9-N. Ara, ERC, CiU i CUP n'han obtingut 26.116. Caldria concloure que el sobiranisme no s'ha mobilitzat en unes eleccions municipals. La petita lectura positiva és que les formacions sobiranistes locals obtenen aproximadament 4.000 vots més (26.116) que en els comicis de 2011 (22.375 sumant CiU, ERC, SI i CUP).