A Boada li perilla la cadira

Movem Vacarisses amb el seu regidor pot decidir a qui dóna l'alcaldia, si a Toni Masana (amb coalició amb PSC) o si a UPiV (amb coalició amb VxV)

Lluïsa Tarrida
25 de maig del 2015
Actualitzat el 26 de maig a les 8:04h
Sorpresa majúscula a Vacarisses. Tot i que s'ensumava que hi hauria canvis en la sala de plens de l'Ajuntament, pocs s'esperaven que els resultats d'aquesta nit electoral acabessin d'aquesta manera. Unió Independent per Vacarisses (UiPV), partit actualment al govern capitanejat per Salvador Boada ,veu en greu perill la seva alcaldia. Els municipalistes han vist com els comicis d'aquest 2015 els deixaven amb quatre regidors -dos menys que els aconseguits el 2011-. La formació de Boada ha perdut prop de 500 vots, fruit del desgast de govern i d'algunes decisions polèmiques.

La gran sorpresa ha estat ERC-AM. Amb Toni Masana al capdavant, la formació republicana ha vist com triplicava els regidors, passant d'1 a 4 i empatant amb UiPV. Cal dir però, que amb vots, la diferència entre els dos partits majoritaris és de més de 70 vots. 

En tercera posició, hi ha PSC-CP que malgrat baixar un lloc en el rànquing aconsegueix mantenir els seus dos regidors i, atenció, només perd 4 vots respecte al 2011. Així doncs, la parròquia socialista ha estat fidel i ha avalat la feina feta aquesta legislatura per Laura Sánchez.

El socis de govern d'UiPV, Veïns per Vacarisses, no han patit en absolut el desgast de ser al govern, ans al contrari. Amb un perfil baix, han sapigut no només mantenir els dos regidors que ja tenien sinó, sobretot, augmentar el número de vots rebuts, passant dels 342 vots al 2011 als 372 recollits aquest 2015. Tot una victòria pel partit liderat per Pedro Serna.

Dels membres de l'antic consistori, PP i CiU veuen com se'n queden fora. Els convergents han patit no només el retrocés lògic de formar part del mateix partit que governa la Generalitat. La renovació completa de la llista encapçalada ara per Jordi Creus no ha acabat de convèncer. Han perdut un regidor i pel camí s'han deixat 92 vots. 

El fracàs de Compromesos amb Vacarisses

Pel que fa als populars, també es podria dir que ha estat inesperat ja que Mariano Méndez liderava de nou la formació. En una llista amb pocs canvis, els populars vacarissencs han patit la mala imatge del PP estatal i nacional. En realitat han perdut només una quarantena de vots (de 172 a 136) però suficients per no superar el tall. La lògica diu que els seus vots han anat a parar a Veïns per Vacarisses.

Qui també s'ha endut una bona patacada ha estat Compromesos amb Vacarisses. El partit de recent creació liderat per Bartolomé Aguirre tenia fermes esperances que entraria al Consistori, i no només això, que ho faria abastament. Doncs no, amb només 94 vots ha quedat l'últim. Ara caldrà veure què passarà en aquests quatre anys. Si el partit es dissoldrà, es mantindrà a l'ombra o si intentarà seguir viu.

Finalment, l'altre gran sorpresa ha estat Movem Vacarisses. Els ecosocialistes -amb nom canviat- han aconseguit entrar a l'Ajuntament amb un regidor. Sembla poc però ells tindran la clau de l'alcaldia. Dels 84 vots aconseguits al 2011 quan anaven com ICV-EUiA han passat als 223 vots, fruit també de l'efecte Podem. 

Tot apunta que ERC pactarà amb PSC i Movem i desbancarà UPiV-VxV. Qui sap però si els cants de sirena de Boada aconseguiran seduir els ecosocialistes i facilitaran la seva investidura. En els propers dies, el misteri es resoldrà.