Gran triomf del PSC a Terrassa

Set partits tindran regidors a l'Ajuntament de Terrassa | ERC entra com a tercera força amb quatre regidors, CiU passa dels 9 als 3 i la CUP entra amb 1 regidor | PP perd tres regidors i es queda amb un, C's s'estrena a amb tres i TEC amb 6

La Torre
24 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 12:30h
Jordi Ballart celebrant la victòria als comicis de Terrassa
Jordi Ballart celebrant la victòria als comicis de Terrassa | Foto: Ramon Navarro

Jordi Ballart celebrant la victòria als comicis de Terrassa Foto: Ramon Navarro



El PSC ha tornat a ser la força més votada en unes eleccions municipals a Terrassa. En els que en teoria eren els comicis més ajustats de la història recent, els socialistes egarencs han assolit un triomf inqüestionable. La pèrdua de dos regidors és pràcticament una anècdota quan es temia un degoteig molt més gran. La seu de la Rasa ha estat una festa de les grosses.

El "tots contra el PSC" de la resta de formacions a la campanya no ha funcionat, ni el desgast de 36 anys de govern, ni la tendència generalitzada a la baixa arreu de Catalunya. Les nou actes obtingudes són un èxit, i més si és té present que la segona força, Terrassa en Comú, només n'ha assolit sis. Tres de diferència és tot un món.

Els resultats deixen algunes coses clares: el PSC, TEC, ERC, C's i la CUP han estat els grans beneficiats. CiU i PP els grans perdedors, amb una batacada de les que fan època, i per primer cop set formacions estaran a la sala de plens. Un partit clàssic, el PSC, resisteix; un altre de semblant, ERC, torna a l'Ajuntament; dos més del mateix model, PP i CiU, reben un càstig sever; i tres de nova fornada, TEC, C's i CUP s'estrenen.

Els resultats del PSC són lleugerament superiors als esperats; els de TEC se situen en el previst i són un èxit total, de la mateixa manera que els d'ERC; els de C's són tota una sopresa, igual que l'entrada de la CUP. El desastre de PP i CiU era inimaginable. El PSC apareix com l'opció més clara de formar govern i arribar als 40 anys al poder, però queden 15 dies apassionats abans de la constitució de l'Ajuntament, i tot és possible.

Les matemàtiques permeten mil i una combinacions, tot i que l'única que sembla que podria fer fora els socialistes passa pel quadripartit TEC, ERC, CiU i CUP, amb el líder de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, com alcalde.