Pavón: «Farem un procés participatiu sobre la gestió del camp de golf»

La Torre
22 de maig del 2015
La candidatura d'Esquerra a Matadepera
La candidatura d'Esquerra a Matadepera | Foto: ERC

Esquerra Republicana de Catalunya presenta una candidatura que combina regidors que havien estat al Consistori amb d'altres que s'estrenen en política de cara a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Amb l'objectiu d'entrar al Consistori, Santi Pavon repeteix com alcaldable. 

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a ERC Matadepera:

Joan M.
S'ha de connectar la ronda del Vallès de Terrassa amb l'entrada de Matadepera?


El que demanem de la ronda del Vallès és que s’acabi el que s’ha començat: la connexió del Baix Llobregat amb Terrassa. No tindria sentit deixar-ho inacabat. No creiem necessària una connexió específica amb Matadepera ni afectar més l’entorn més pròxim al poble. 

Georgina S.
He vist que esteu molt interessats en potenciar el comerç local. Benvinguts! però com ho penseu fer? ja que canviar els hàbits de la gent serà complicat i les condicions tampoc afavoreixen els petits comerciants...


Tenim una illa de vianants que és una realitat i, per a nosaltres, una potencialitat que cal aprofitar per incentivar el comerç del nucli urbà. Cal senyalitzar molt bé les zones d’aparcament com el pàrquing del Casal (que és gratuït la primera mitja hora), la zona blava i la zona d’aparcament gratuït al voral de la riera. Igualment, creiem que cal condicionar el voral, que actualment no està urbanitzat, per regular el pas de vehicles i el seu estacionament, així com els passos de vianants i escolars que ara no estan pintats.

Per incentivar el comerç cal promoure la qualitat de vida de passejar en un entorn pacificat de cotxes. Per això, creiem necessari establir uns horaris de circulació de mercaderies i transport pels carrers actualment vianalitzats. També caldrà treballar colze amb colze amb l’Associació de Comerciants per donar suport a les campanyes de comerç. No és fàcil, però cal buscar complicitats per promoure-ho, tot i que comprar en comerços de proximitat acaba sent una opció personal de cada ciutadà. Per a nosaltres, és fonamental. Així com creiem també necessari vincular l’oferta turística del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt al teixit comercial i de serveis  de restauració que ja hi ha a Matadepera.

Sònia Vives
Quins són els vostres projectes respecte a la mobilitat i les connexions amb transport públic?


Una de les nostres propostes més imminents és senyalitzar els ‘camins amics’ per marcar els itineraris per als escolars i famílies que es desplacen a les escoles a peu. La mobilitat no motoritzada és per a nosaltres una prioritat. Els preveiem sobretot al centre, en els trams per anar a les escoles o l’institut, a la zona esportiva i a l’escola de música. Necessitem camins aptes i segurs per fer a peu.

També considerem que cal estudiar en profunditat la mobilitat als carrers del centre i a l’entorn de l’espai de vianants, on sovint hi ha una moments caòtics. Pel que fa al transport públic, creiem que cal casar els horaris dels autobusos amb les entrades i sortides de les escoles i de l’institut, almenys en hores punta. També cal estudiar la possibilitat d’un bus llançadora relacionat amb la posada en marxa de l’estació de FGC de Can Roca. En tots dos casos, i en altres que puguin sorgir per millorar la mobilitat amb transport públic, ens asseurem amb el concessionari del servei per buscar solucions factibles però que incrementin les opcions de transport públic actualment existent.

Pau Pere
He vist que a la candidatura hi ha molts independents. Ho feu perquè està de moda? Per què agafar tanta gent que no és del partit? Què busqueu?


ERC Matadepera sempre ha incorporat independents a les seves llistes. La política, i especialment la d’àmbit municipal, ha de sumar persones amb ganes de treballar pel seu entorn més immediat.

Sumar cares noves al projecte és una bona manera d’obrir-se a nous punts de vista i sumar ganes i esforços de construir un poble millor. Els partits són un instrument per resoldre els problemes i la política municipal té el deure de donar resposta i solucionar les necessitats més bàsiques dels ciutadans. Per això sempre hem estat oberts a incorporar independents que tinguin ganes de treballar plegats, d’aportar propostes i coneixements i de sumar per fer de Matadepera un poble millor. 

Sergi Sánchez
Parleu de transparència i que la gent participi. Com ho fareu? Penseu sotmetre a votació ciutadana totes les accions? No serà molt pesat anar fent referèndums cada dos per tres?


En el nostre programa consta la proposta d’obrir un procés de participació sobre la gestió del camp de golf i els usos que s’ha de donar a aquest equipament públic, actualment de gestió municipal i molt deficitari. Aquesta és la gran proposta de participació que tenim a les mans, tot i que, tal com preveu la Llei de consultes i participació, ens sembla una bona manera de conèixer l’opinió de la gent en molt àmbits. La participació i la transparència, tanmateix, no només va vinculada als referèndums. Té a veure amb la publicació de la informació i les decisions polítiques com, per exemple, poder conèixer les assignacions als regidors, els pressupostos i el seu estat d’acompliment, les finances públiques, etc. Creiem fermament que aquesta informació, segons compliment de la Llei de Transparència, s’ha de trobar al web municipal o ha de ser facilitada al ciutadà que ho demani.