Busqueta: «Millorar el transport públic urbà i interurbà és una prioritat»

La Torre
21 de maig del 2015
Busqueta envoltada del seu equip a les municipals
Busqueta envoltada del seu equip a les municipals | PSC

Busqueta envoltada del seu equip a les municipals Foto: PSC


Carme Busqueta és la cap de llista de la candidatura del PSC a Matadepera. L'alcaldable es presenta amb l'objectiu d'aconseguir representació al Consistori i per fer-ho s'ha envoltat d'un equip amb perfils professionals i personals diversos.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a PSC Matadepera:

Joan M.
S'ha de connectar la ronda del Vallès de Terrassa amb l'entrada de Matadepera?

El desig del PSC és poder dotar a Matadepera de millors accessos i és per això que treballarem perquè la B40 sigui una realitat el més aviat possible. Que es realitzi un accés a aquesta alçada solucionant els inconvenients administratius tot treballant de forma conjunta amb la ciutat de Terrassa per realitzar una transformació urbanística de la Zona.

Muntanyeta / Vidal
Quants d'aquesta llista estan empadronats al nostre poble? Perquè heu 
agafat gent de fora?


De les 13 persones 3 estan empadronades a Matadepera. En aquests moments jo mateixa no hi estic empadronada, però els vincles familiars amb l'atenció cap els meus pares m'han fet viure i conèixer el poble tot mantenint actualment relació amb persones del nucli urbà. La Montse Àrias, Num 2 a la llista, va venir a viure d'adolescent amb els seus pares i va formar una nova família. Ambdues famílies es van quedar. El Joan Gracia i la Judith Gómez també estan empadronats. De la resta de la llista, cal fer esment que dels militants del PSC he pogut escollir aquelles persones que pel seu perfil professional o de capacitats poden i volen aportar accions per millorar Matadepera. També cal mencionar a persones del poble que estan col·laborant, sense estar a la llista, però si compromesos en el programa.

Anna T.
Quins serveis o instal·lacions milloraríeu del poble?

En la porta que vàrem obrir de participació, les aportacions han estat centrades en importància destacable el servei del transport públic urbà i interurbà i l'atenció al públic. Aspectes que ja volíem prioritzar, en el nostre programa. Per tant, els ampliarem. També les instal·lacions esportives, principalment en les condicions i manteniment de les mateixes i desenvolupar la zona esportiva del Mas Sot. Reorganització de la recollida de residus, donar a les entitats del poble la gestió de les activitats dels Casals Municipals. Crearem el Consell Ciutadà.   

Sònia Vives
Heu pensat millorar les connexions de transport públic amb els municipis de l'entorn?

Si, està en el nostre programa, tant la millora dels horaris, al matí i vespre, com els caps de setmana, la freqüència del pas i els recorreguts que acostin a les persones entre les urbanitzacions i el nucli urbà i cap a Terrassa i Sabadell. Sobretot a Terrassa en l’enllaç amb l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de l’estació de Can Roca, el Cap Nord i Hospital.

Manel Puig
M'agradaria que us posicionéssiu a nivell ideològic. Què en penseu del procés sobiranista? Quina serà la vostra línia en temes com l'AMI, l'ANC...?

Nosaltres defensem el dret a decidir dels catalans i les catalanes. Creiem que ningú pot negar el dret del poble català a decidir el seu futur, però tampoc maniobrar de manera unilateral per precipitar els esdeveniments sense un acord previ, creiem que el respecte a la legalitat i la negociació són imprescindibles per garantir l’exercici del dret a decidir de la ciutadania. 

Dit això, el nostre projecte polític no passa per la independència, sinó que aposta per una reforma federal de la Constitució que sigui sotmesa al vot de la ciutadania, un acord de tipus federal coherent amb els nostres valors de llibertat, igualtat, fraternitat i solidaritat; un acord que eviti el xoc d’identitats i la fractura social. Defensem un catalanisme social, obert i inclusiu com a trets característics del socialisme català, en l’empara d’un major autogovern, un millor finançament, la màxima unitat civil i una gran cohesió.