Cecot apropa reempresa al 22@Network bcn

Acord entre la patronal i l'associació per oferir assessorament tant les persones que volen vendre la seva empresa o consultori com qui vol endegar el seu negoci

La Torre
21 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 8:01h
El president de l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, Ramon Salabert, i el de la Cecot, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa als membres de 22@Network bcn, més de 100 empreses i institucions de referència del districte de la innovació 22@.
 
L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn té com a funcions la dinamització de 22@, districte d’innovació, facilitant la integració de les organitzacions i els seus professionals a les dinàmiques del 22@, fomentant la interacció i fent xarxa i impulsant l’esperit emprenedor com a generador d’ocupació i d’alts nivells de competitivitat, innovació i cohesió social.
 
Així doncs, tant 22@Network bcn com la patronal Cecot consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i disposar d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés. L’acord és un pas més cap a la consecució d’estructurar un mercat per la compra-venda d’empreses a Catalunya.

A partir d’aquest mes, els membres de 22@Network bcn podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran assessorament tant les persones que volen vendre la seva empresa o consultori com les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. 

Afavorir la continuïtat de les empreses
 
Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors- i un portal web que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol·licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i demanda d’empreses.
 
Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà desupervivència del teixit empresarial actual i futur.