Masana: «Volem que tothom tingui aigua municipal i pagui el mateix»

La Torre
20 de maig del 2015
Actualitzat el 22 de maig a les 16:39h
Els tres primers candidats de la llista d'ERC
Els tres primers candidats de la llista d'ERC

ERC va presenta una candidatura a les eleccions municipals de Vacarisses encapçalada per l'actual regidor a l'Ajuntament, Toni Masana.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a ERC Vacarisses:

Juan Morón
Quines gestions es van fer per les millores a la C-58?

Des d'ERC hem treballat a nivell parlamentari per la millora de la C-58. A través del nostre diputat comarcal, Marc Sanglas, s'han presentat dues Propostes de Resolució, aprovades totes dues, on s'instava al Govern de la Generalitat a posar barreres separadores dels dos sentits de circulació, entre altres millores. Aquestes obres ja han estat licitades i començaran en breu. Nosaltres no volem desmerèixer, en absolut, les mobilitzacions de veïns i la recollida de signatures de fa 4 anys, però també volem deixar clar, que sense les Propostes de Resolució, aquesta situació no s'hagués desencallat.

Judith López
Què penseu fer amb el tema de l'aigua. Per què hi ha gent que paga l'aigua més cara que d'altres?

Hi ha diferents companyies d'aigua que abasteixen Vacarisses, per això la diferència de preus. La proposta d'ERC Vacarisses és municipalitzar tota l'aigua del municipi. En el nostre programa ho deixem molt clar. No és just que als Caus paguin l'aigua 4 cops més cara, o que al Palà o el Ventaiol la paguin quasi dos cops més cara que a la resta del municipi. Som conscients que les negociacions amb les companyies poden ser difícils, però serà una prioritat. Que tothom tingui aigua municipal i tothom pagui el mateix.

Anna U.
Amb qui esteu disposats a pactar? Tornaríeu a fer alcalde el PSC?

Les circumstàncies han canviat molt des d'aleshores. Nosaltres, actualment, aspirem a l'alcaldia. Queda clar, però, que segurament hi haurà d’haver pactes per governar i nosaltres tenim clar que ens podem entendre amb diversos partits, deixant clares quines seran les nostres prioritats: serveis socials, medi ambient i el bon urbanisme, la cultura i el suport del nostre ajuntament al procés nacional. En definitiva la millora del nostre municipi. 

Juan M.
Que piensa hacer con los locales y las entidades?

Nosaltres volem repartir els locals entre les entitats d'una manera justa. Volem fer una redistribució dels locals segons les necessitats de cada entitat. Hi ha entitats formades per molta gent o amb una necessitat especial d'espai per emmagatzemar material, que tenen locals que no s'adeqüen a les seves necessitats, o a l'inrevés. Farem l'estudi pertinent i redistribuirem en funció del resultat d'aquest estudi.

Maite Sánchez
He vist que voleu fer carrils bici per unir el nucli amb les urbanitzacions. En què consistirà ben bé?

Nosaltres parlem d'una xarxa de camins que uneixi els diferents nuclis habitats del municipi. El 2009 es va fer un estudi, que ha quedat paralitzat, en el qual es dibuixaven tota una sèrie de camins que, precisament, unien aquests nuclis. Pensem que afavoriríem que la gent es pogués desplaçar a peu o en bicicleta. Per tant l'estudi està fet, i l'únic que s'ha de fer és començar a netejar i senyalitzar els camins.

Manuel P.
Que pasará con Coll Cardús? Se cerrará? Y si es así, de dónde sacaremos el dinero que nos daban del vertedero?

Efectivament, a finals de 2015 cal tancar l’abocador. Hi ha una resolució del Parlament en aquest sentit. És igualment cert que Vacarisses patirà una davallada en els seus ingressos. Malgrat tot el CTR, treballa molt per sota de les seves possibilitats. Si s'aconsegueix una entrada propera a les 240.000 tones, aquesta davallada no seria tant gran. També haurem de mirar de racionalitzar la despesa, per intentar equilibrar-la amb els ingressos.

Chuso Panceta
Algunes urbanitzacions encara estem sense serveis bàsics. Us hi posareu o ens deixareu abandonats com ha fet el govern fins ara?

Ens hi posarem. S'ha de tirar endavant, segons el que van decidir els veïns, el projecte d'urbanització del Ventaiol i La Creu. Cal continuar treballant, igualment, en els petits nuclis habitats, que encara no estan urbanitzats. I això sempre intentant fer participar els veïns de cada zona de les decisions que es prenguin i buscant el màxim d’ajudes possibles.
També cal intentar donar un bon servei, a tot el municipi, de telefonia, internet, etc. Nosaltres volem endegar un projecte de WI-Fi,amb el qual podríem donar bona cobertura a gran part del nostre territori.