Ballbè: «Volem guanyar per tercer cop les eleccions municipals a Ullastrell»

La Torre
21 de maig del 2015
L'equip encapçalat per Joan Ballbè
L'equip encapçalat per Joan Ballbè | Foto: ERC

Els republicans presenten un equip format per noves i velles cares Foto: ERC


ERC està decidit a tornar a revalidar l'alcaldia. Per fer-ho aposta per una llista que combina velles cares amb nous exponents. Al capdavant de la candidatura per aquestes eleccions municipals 2015 hi ha Joan Ballbè, actual alcalde d'Ullastrell.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a ERC Ullastrell:

Clara M.
Ara que l'escola és nova i tindrem més línies... per quan l'Institut? hi ha alguna previsió?

Com molt bé saps, la competència en ensenyament correspon al departament d'Ensenyament de la Generalitat. Davant l'actual situació en què l'antic edifici ha de quedar alliberat i disponible per l'Ajuntament, el govern va anar a parlar amb el departament i se'ns va informar que l'actual escola pot ser que tingui en un futur, espai suficient com per poder tenir els primers cursos d'ESO i que, en cap cas, es plantejaven fer cap nova inversió a Ullastrell per adaptar l'edifici vell a un institut, ja que aquest servei està funcionant correctament a l'IES de Viladecavalls. Per tant, esperem poder veure en un futur proper els primers cursos d'ESO a la nova escola!

Roger S.
Arran dels recents talls de llum o internet, comentàveu per Twitter que la prestació de serveis bàsics a Ullastrell són un desastre. Com ho arreglaríeu? Heu tingut converses amb Endesa o Movistar?

Amb Endesa, després de totes les incidències amb les ventades, hem aconseguit tenir un canal força directe amb els enginyers de suport al servei. Això no és garantia de resoldre les coses amb agilitat, però almenys sí de tenir informació i poder-la contrastar i traslladar als veïns. Amb Movistar la cosa és més complicada, ja que tota l'àrea comercial està absolutament desconnectada de la tècnica, així que cal obrir incidències per cada cosa de manera individual. En qualsevol cas, hem demanat poder anar a fer una visita a responsables del servei a la nostra població per mirar de posar solució a la manca de trasllat d'informació als vilatans i al propi Ajuntament.

L.P.
Em preocupa la seguretat, sobretot dels que vivim a les urbanitzacions. He sentit a dir d'alguns robatoris i em temo que ara a l'estiu pot ser que augmentin. S'ha pensat augmentar el nombre de vigilants? Què proposeu en aquest àmbit?

La seguretat és un problema greu, i ens preocupa, i ens afecta. Just en els darrers dies han robat en 4 ocasions el cablejat de l'enllumenat públic al barri de ca n'Amat, així com d'altres robatoris aïllats. Un municipi com Ullastrell no pot cobrir la vigilància complerta amb tots els seus torns, així que hem de comptar amb una bona coordinació amb els Mossos d'Esquadra. Amb ells hi ha una bona entesa i coordinació, però està clar que si el número d'incidències puja, caldrà prendre mesures puntuals dissuassòries. Volem continuar vivint en un poble tranquil. En qualsevol cas, cal estar alerta, informar de vehicles que siguin "sospitosos", prendre mesures i precaucions a les cases i comunicar qualsevol incidència als Mossos i a l'Ajuntament.

Anònim
Repetirieu un govern amb coalició amb el PSC?

Nosaltres hem fet un equip que treballa fort des de fa molts mesos. Teníem la llista tancada el passat octubre i, des d'aleshores, hem estat incorporant als futurs regidors en el dia a dia de l'Ajuntament per poder tenir una arrencada de mandat molt més preparada. Disposem d'un equip que és capaç de tirar endavant el projecte que tenim, incorporant (com no pot ser d'altra manera), a tothom qui tingui ganes de treballar en positiu pel poble. És evident que amb el PSC hem estat treballant a gust durant 4 anys, sense cap conflicte d'entesa i amb una confiança plena. Caldrà analitzar bé els resultats de les properes eleccions. Està clar que el nostre objectiu és tornar a guanyar per tercera vegada les eleccions municipals a Ullastrell, per poder incidir al màxim amb el projecte i les maneres que representem.