​El xef Artur Martínez, convidat a Slow Fish 2015

La Torre
19 de maig del 2015
El xef egarenc va impartir un dels 'laboratoris del gust'
El xef egarenc va impartir un dels 'laboratoris del gust' | Foto: Capritx

El xef egarenc va impartir un dels 'laboratoris del gust' Foto: Capritx


La setena edició d'Slow Fish –l'esdeveniment internacional organitzat per l'Autoritat Regional de Ligúria i Slow Food– va tenir lloc aquest passat cap de setmana a Gènova. Dedicat al món de la pesca i els ecosistemes marins, aquest esdeveniment, de lliure accés, va combinar la defensa de la biodiversitat de les espècies marines amb el plaer de la gastronomia.

Artur Martínez, xef guardonat amb una estrella Michelin i propietari del restaurant Capritx de Terrassa va impartir una masterclass per presentar tapes a base de peixos i mariscs molt representatius de la seva gastronomia. Aquests van ser Brandada negra de bonítol amb piparra / Brandada agra/fumada de bacallà i torró de sèsam vermell / El mi-cuit de fetge de bacallà amb mongetes del Ganxet i adobats / Truita cremosa de bacallà / Tallarines de calamar al pil-pil, un dels seus plats més famosos i valorats per la crítica.

El cuiner egarenc és un dels màxims exponents de la cuina sostenible de Catalunya. Gran defensor dels productes autòctons i de temporada, el xef també defensa l'ús d'ingredients forans amb valor afegit i excepcional qualitat. És membre de Slow Food Catalunya i la seva hiperactivitat gastronòmica és aplaudida per afeccionats, professionals i premsa especialitzada. 

Durant la ponència va comptar amb la col·laboració del també terrassenc Marc Ribas, xef de MatísBar, restaurant que Martínez dirigeix al costat del seu germà Juanjo. Els assistents al seu laboratori, periodistes, professionals, comerciants i afeccionats es van sorprendre pels orígens d'Artur, la seva particular manera d'entendre la cuina i la personalitat dels seus plats.