Roqué: «Pactarem amb els partits que vulguin treballar per Rellinars»

La Torre
20 de maig del 2015

L'alcaldessa de Rellinars, Marta Roqué Foto: David López


ERC+GIR governa actualment a Rellinars de la mà de Marta Roqué. La republicana aspira a renovar l'alcaldia en les properes eleccions del 24 de maig.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a ERC+GIR:

Roger F.
M'han sorprès les declaracions de CiU dient que hi ha hagut coaccions i amenaces a l'hora de fer la llista. Quina és la vostra opinió al respecte, ja que us acusen d'instigadors?
 
Ja vam desmentir públicament tot tipus de coacció o amenaça. Lamentem que s'hagin d'utilitzar aquest tipus de pràctiques quan no hi ha altra manera de completar una llista i quan els propis regidors abandonen el partit.
 
Sílvia P.
Tenint en compte com heu aconseguit l'alcaldia aquesta legislatura, quines aliances o pactes penseu fer si no teniu majoria absoluta? Hi ha possibilitat de repetir aliança amb el PSC?
 
Sílvia, vam aconseguir l'alcaldia perquè vam ser la força més votada a les eleccions del 2011. I pactarem, escoltarem i valorarem les opinions de totes aquelles persones i/o partits que tinguin ganes de treballar per Rellinars, com hem fet fins ara. En un poble petit, la via del diàleg i el coneixement dels veïns i veïnes és l’única via possible.
 
Tomàs S.
No hi ha manera que baixi l'atur al poble. Què penseu fer per reactivar l'economia? I per potenciar el comerç local?
 
Tens raó, Tomàs. L’atur no baixa i és un dels més alts de la comarca. Però també t'hem de dir que a la darrere convocatòria de Plans d'Ocupació que ha fet l'Ajuntament sols s'han presentat 10 sol·licituds dels 57 aturats/des de Rellinars que figuraven inscrits al SOC.
El comerç local, la petita empresa i l'emprenadoria comptarà sempre amb tot el suport i l'assessorament que els hi puguem donar.
 
I.P.
M'agradaria saber quines opcions hi ha de millorar la xarxa de telecomunicacions al poble... S'ha fet alguna gestió al respecte?
 
Fem gestions contínuament sobre el tema. El problema més important és que, quan s'anava a instal·lar una antena de telecomunicacions pels serveis de TDT, telefonia mòbil i dades, l'equip de govern entrant, el 2011, va renunciar-hi. Actualment, tot depèn del desplegament que ha de fer Movistar, fins al 2020, i la companyia té altres prioritats. Som un poble petit però insistent, malgrat no podrem tornar a recuperar el projecte que ens havien concedit de l'antena, com ja vam advertir al seu moment a l'equip de CIU.
 
Anònim
Quines són les vostres propostes en el tema transport i infraestructures? Com penseu solucionar les mancances que tenim en aquests àmbits?
 
Responem bàsicament sobre la qüestió del transport perquè a la pregunta anterior ja hem parlat d'altres mancances d'infraestructures. El transport públic de Rellinars és totalment deficitari i es considera més un servei social que altra cosa. De fet, va estar fins i tot a punt de desaparèixer en un moment donat, i el trajecte fins la parada del Planet és un gest de bona predisposició de l'empresa adjudicatària del servei. A més, estem parlant d’infraestructures supramunicipals que, per tant, no depenen només de Rellinars, ni tan sols de Catalunya, per ara.