Puig: «Veiem complicat pactar amb ERC mentre Joan Ballbé hi sigui»

La Torre
20 de maig del 2015
L'alcaldable d'Ullastrell Grup d'Opinió, Claudi Puig
L'alcaldable d'Ullastrell Grup d'Opinió, Claudi Puig | Foto: UGO

A finals de gener, l'assemblea d'UGO va proclamar per unanimitat Claudi Puig com a candidat a l'alcaldia d'Ullastrell en les properes eleccions municipals. Pel Grup d'Opinió d'Ullastrell, l'elecció de Puig ve donada perquè és "una persona prou coneguda al poble i implicat des de fa molts anys en l'activitat associativa en diverses entitats del poble" i per "l'àmplia experiència municipal havent desenvolupat tasques de regidor de l'equip de govern en anteriors legislatures". Puig ha estat en aquest darrer mandat com a únic regidor del seu partit a l'oposició.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a Ullastrell Grup d'Opinió (UGO):

Joaquima Siracusa
He vist com criticàveu durament ERC per la seva gestió. Tot ho fan malament, segons vosaltres. Però no he sentit a dir cap de les vostres propostes per millorar res. Per exemple, què proposeu fer a les urbanitzacions perquè ens sentim més del poble?

D'entrada aclarir que nosaltres critiquem la gestió del govern municipal, no a un partit concret. Per descomptat que tenim moltes propostes que queden detallades en el programa electoral. Pel que fa a les urbanitzacions volem mantenir un diàleg proper i continuat amb els que hi viviu per donar resposta a les vostres necessitats, especialment en matèria de seguretat.

Sergi M.
Dieu que a Ullastrell tenim massa pressió fiscal. Jo hi estic d'acord. Penseu baixar els impostos? Quins? I a canvi de reduir en què?

Ja hem passat pel poble informació al respecte. Nosaltres proposem rebaixar les retribucions dels polítics. Cal recordar que l'actual govern municipal va pujar de manera important aquestes retribucions només començar la legislatura. Amb aquesta reducció i una millor administració podrem reduir la pressió fiscal i d'entrada eliminar l'impost de clavegueram.

Anònim
Seguiu pensant que la planta de tractaments de residus és una bona idea?

Nosaltres pensarem el que decideixi el poble. Ja hem manifestat que volem implementar consultes populars per tal que entre tots decidim els temes importants o amb gran afectació al municipi. Creiem que en aquests temes el millor és un debat obert i transparent. Això evitarà que, com ja va passar, algun partit ho utilitzi exclusivament amb finalitats electorals.

Y.T.
Creieu que amb la pujada a 11 regidors teniu alguna possibilitat de sumar més? Amb qui estaríeu disposats a fer pactes per aconseguir l'alcaldia?

Per descomptat que aspirem a sumar més regidors, sinó ja no ens presentaríem. Nosaltres som independents i per tant podem pactar amb tothom. Ara bé, no podem enganyar ningú, mentre en Joan Ballbé formi part de l'estructura d'ERC serà molt complicat que pactem amb aquest partit (per algunes coses que han passat i algunes que estan passant).