La Festa Holi omple de colors Terrassa

Centenars d'egarencs s'han congregat aquest diumenge al Parc de Vallparadís per gaudir de la festa dels colors | Terrassasamba ha estat l'encarregada d'organitzar aquesta primera edició

La Torre
17 de maig del 2015
Actualitzat el 18 de maig a les 10:31h
El polsim de colors ha impregnat els cossos de centenars d'egarencs
El polsim de colors ha impregnat els cossos de centenars d'egarencs | Foto: Cristóbal Castro

El polsim de colors ha impregnat els cossos de centenars d'egarencs Foto: Cristóbal Castro


Per primera vegada a Terrassa ha tingut lloc la festa Holi o Festa dels colors, una festivitat hindú per celebrar la primavera. Ha estat aquest diumenge al matí al Parc de Vallparadís.

Es tracta d'una festa que està tenint molt d'èxit en les ciutats on s'ha dut a terme, com recentment a Sabadell. El ritual més destacat consisteix de llançar enlaire pigments en pols de tota mena de colors, d'aquesta manera, quan el polsim cau, es barreja, i tots els participants queden impregnats de múltiples colors.

Aquesta festivitat té una arrel religiosa hindú tot i que amb els anys ha esdevingut molt popular entre d'altres comunitats. A Occident, en els darrers temps ha esdevingut tot un fenomen de masses. A més té també un significat cultural: és la festa en què cada individu es pot alliberar dels errors del passat, oblidar i perdonar. En aquest dia, la gent paga o perdona els deutes o reinicia el contacte amb persones.

A Terrassa, els encarregats de dur a terme aquest festival han estat el grup de percussió Terrassasamba, una entitat de recent creació que espera amb aquesta festa dur l'alegria i la diversió als egarencs.