UGO carrega contra la gestió econòmica del govern d'Ullastrell

La candidatura encapçalada per Claudi Puig critica l'augment d'impostos així com l'increment de despeses en retribucions i per tapar "mala praxis"

La Torre
17 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:41h
Ullastrell Grup d'Opinió ha emès un comunicat en què compara els pressupostos de l'any 2011 amb els de 2015 (primer i darrer anys de legislatura) amb l'obkectiu d'apreciar "molt clarament i amb independència del que ens expliquen, quina ha estat la política econòmica real de l'equip de govern". Les dades utilitzades s'han extret dels pressupostos oficials que facilita l'Ajuntament.

Evolució del pressupost
Any 2011: 1.410.000 euros
Any 2015: 1.610.000 euros

La formació destaca l'increment en el pressupost d'aquest darrer anys, i es pregunta "no van dir que es van trobar l'Ajuntament tant malament? En un Ajuntament suposadament en dificultats i en plena crisi fan créixer el pressupost un 14%, es tracta d'un miracle? No, la situació econòmica que es van trobar no era la que ens han explicat, els números parlen per ells mateixos".

En l'apartat ingressos, UGO vol destacar que l'increment s'ha produït gràcies als ciutadans, i ho argumenta explicant que la partida d'impostos d'IBI, deixalles i clavegueram s'ha incremenat dels 450 mil euros als 743 mil euros. "Es podria justificar aquest important augment per un fort increment de població però tots sabem que no ha estat així", resumeixen i sentencien "el que s'ha incrementat ha estat la pressió impositiva".

De l'altra banda, en el capítol de despeses, posen de manifest que els impostos recaptats han anat a cobrir "les retribucions que han passat dels 368 mil euros el 2011 als 506 mil al 2015". UGO subratlla que es tracta "d'un petit increment de prop del 40%, reflectit no només per als regidors de l'equip de govern sinó també molts pagaments que s'han hagut de fer per mala administració (com per exemple les indemnitzacions a les empleades del Cucut com a conseqüència d'una sentència judicial en contra de l'Ajuntament per acomiadament improcedent)".