El PSC denuncia irregularitats en algunes llicències d'obres a Vacarisses

Els socialistes consideren "inacceptable" que l'alcalde Salvador Boada suposadament "agilitzi els expedients en els quals ell és el constructor"

La Torre
18 de maig del 2015
La portaveu socialista, Laura Sánchez, ha emès un comunicat en què posa de manifest la seva denúncia perquè entre els molts expedients d'obres analitzats pels seu grup n'hi ha un que crida especialment l'atenció.

Segons explica el PSC, es tracta d'un expedient en el qual l'empresa de l’alcalde Salvador Boada és la constructora de l'obra i tota la tramitació es fa en un sol dia, "cosa pràcticament impossible des del punt de vista de procediments en qualsevol expedient d’obres, per ràpid i eficient que es vulgui ser".

Sánchez afirma que en aquest cas concret, tota la documentació revisada té la mateixa data: l'autorització del projecte per part del col·legi d'arquitectes, la instància de petició del permís d'obra, l'informe tècnic favorable, el decret del regidor d'aprovació de l'expedient, la notificació al propietari i la liquidació de la taxa, a diferència d'altres expedients de tipologia similar. "No estem dient que això sigui impossible des del punt de vista legal, però hem constatat que aquest nivell d'eficiència no es produeix en el cas que el permís el sol·licitin altres constructors o particulars".

Un altre cas remarcable que han volgut denunciar els socialistes té relació amb la llicència d'obra major per a la construcció de la casa del propi alcalde l'any 2006 en la qual, al cap de 3 dies de fer la petició de permís i presentació de projecte ja hi havia informe tècnic favorable i s'aprovava en Junta de Govern Local, notificant-se al cap de 2 dies més l'autorització d'inici de les obres. Sánchez reprova que Boada faci un "tracte especial als seus assumptes" i tingui un permís d'obra major en 5 dies, "quan la resta de ciutadans, han d'esperar una mitjana de dos mesos".

La portaveu socialista considera que Boada porta molts anys actuant "amb certa impunitat" en qüestions com aquestes i des d'una "manca d'ètica i de valors que la ciutadania ni accepta ni perdona en aquests moments, aquestes són les coses que passen quan algú porta 20 anys al poder i creu que l’Ajuntament és com casa seva", afirma Sánchez.