Terrassa se solidaritza amb els estudiants bahá'ís de l'Iran

Acte informatiu i d'adhesió a la campanya "L'educació no és un crim" dimarts a la BCT

La Torre
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 7:33h
La Comunitat Bahá'í de Terrassa, ​​en el marc d'una campanya mundial, organitza un acte per donar a conèixer la situació dels estudiants bahá'ís de l'Iran, exclosos de les Universitats i privats de la possibilitat de seguir els seus estudis en aquest país. La Campanya s'anomena "L’educació no és un crim".

L’acte tindrà lloc el dimarts 26 de maig a dos quarts de set del vespre a la Biblioteca Central de Terrassa. Es projectarà el documental “Encendre una espelma” del cineasta iranià Maziar Bahari. A continuació, Amin Egea, historiador, ajudarà a entendre millor la situació dels bahá'ís a l'Iran, seguit de Rosa Mª Fernández Sansa, professora d'adults, qui reflexionarà sobre l’actitud d’aprenentatge en un medi tan hostil. L’acte clourà amb un col·loqui obert.

El documental “Encendre una espelma” mostra la situació de la comunitat bahá'í a l'Iran i presenta també els esforços que ve realitzant aquesta comunitat per educar i formar els joves bahá'ís, a qui el govern nega l'accés als estudis universitaris. El 27 de febrer del 2015 va començar una campanya mundial anomenada “L'educació no és un crim” dirigida al públic en general amb l’objectiu d’aconseguir el suport internacional necessari per a què cesi la negació d'un dret fonamental que, a més d'afectar els bahá'ís, priva tota la població iraniana de l'aportació que poden fer un nombre significatiu de joves amb ganes d'adquirir coneixement i de servir el seu poble.