Dim Water de Vacarisses, Premi Cambra a l'impuls de la Innovació

L'empresa ha desenvolupat un mòdul d'osmosi inversa específic per lixiviats d’abocadors

La Torre
18 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:05h
Dim Water Solutions, SL, de Vacarisses, és una empresa especialitzada en tractaments d'aigües, des de potabilització a tractaments d'aigües residuals i especialitzada en el tractament del biogàs. Ha obtingut el Premi Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa 2015 a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament.

Creada l’any 2010, l’empresa ha desenvolupat un mòdul d'osmosi inversa específic per lixiviats d’abocadors i un sistema de condicionament del biogàs per al seu ús en la generació d'energia elèctrica, obtenint una alta qualitat de biogàs amb un cost energètic molt baix. Amb una continua activitat en l’àmbit de l’R+D, l’empresa està desenvolupant noves línies per al tractament del biogàs que han estat reconegudes  pels  Premis Genera de Tecno Energia. Amb el Bioclean-Evo (energy)  al millor producte i Bioclean-Evo (siloxà) al millor projecte; i amb el contracte de l'Edar d'Atotonilco, competint amb empreses del sector procedents d'Alemanya i els EUA.

Es tracta de la major planta de tractament d'aigües residuals del món on les aigües residuals de 10,5 milions d'habitants es reutilitzen per al regadiu de 80.000 hectàrees a la Vall mexicana de Tula, una de les principals zones de recursos agrícoles del país.

Així mateix, destaca el seu paper en el desenvolupament de noves tecnologies en l’àmbit de la neteja i del biogàs i la seva transformació en gas natural. Ha estat guardonada per la seva capacitat innovadora i la contribució activa a la competitivitat del sector de les energies renovables amb el desenvolupament de noves solucions tecnològiques aplicades a sistemes de biogàs.