Terrassa acull una trobada d'escoles sostenibles de tota la comarca

El III Fòrum XESC Vallès Occidental tindrà lloc al Vapor Universitari

La Torre
13 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:24h
Terrassa acollirà aquest dijous, 14 de maig, el III Fòrum XESC Vallès Occidental 2015, que aplegarà una cinquantena d’escoles de la comarca membres de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). La jornada es desenvoluparà al Vapor Universitari entre les 10 i les 16h.

Aquest fòrum té com a objectiu conèixer i intercanviar coneixements, metodologies i experiències entre les escoles compromeses amb la sostenibilitat. Tots els centres participants, a més de ser membres de la XESC, pertanyen a xarxes locals com la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa i/o estan vinculats a iniciatives com el programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya. Cada centre participarà al fòrum amb un/a mestre/a i dos alumnes de 5è o 6è de Primària. Han confirmat la seva presència 49 escoles d’onze municipis, set de les quals són de Terrassa.

Els continguts del fòrum se centraran en el tema del consum responsable i sostenible. Al llarg de la jornada, les escoles explicaran les seves actuacions, projectes i experiències en aquest àmbit, es confeccionarà un recull de les mateixes i es presentaran unes conclusions. Hi haurà dos debats simultanis, un per a l’alumnat i un altre per al professorat. La jornada inclourà també les ponències de tres persones expertes en el tema de l’any. L’obertura del fòrum, que tindrà lloc a les deu del matí, anirà a càrrec de la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero.