CiU encén la polèmica a Rellinars

Els convergents afirmen que l'elecció d'una alcaldable d'una altra ciutat ha estat per culpa de "la por i les amenaces" que han rebut els militants rellinassencs del partit | PSC i ERC carreguen amb duresa contra els nacionalistes

La Torre
01 de maig del 2015
Actualitzat el 03 de maig a les 17:15h
Aquesta setmana, CiU ha presentat la seva candidatura a Rellinars. La federació nacionalista ha escollit per encapçalar la llista municipal a l'egarenca Eva Salvador, regidora de CiU a Terrassa. Entre els membres d'aquesta llista n'hi ha d'altres de la capital vallesana i també de la localitat veïna d'Ullastrell. 

Segons han explicat el motiu de situar una persona de fora del poble ha estat per la "por" que tenen els convergents del municipi que els ha fet renunciar a presentar-se en els primers llocs de la llista. El president de la Federació Barcelona Comarques de CDC, Ferran Falcó, ha volgut denunciar aquesta situació mentre que el president comarcal convergent, Joaquim Esquius, va titllar de "sectarisme" en torn de l'executiu local (ERC i PSC).

Aquestes declaracions han encès la polèmica al poble. Els primers a respondre-les han estat els socialistes, els quals afirmen que "no responen en absolut a la realitat. Al poble no hi ha sectarisme, ni desconfiança ni molt menys, un conflicte de convivència". Així mateix, el PSC subratlla que això només aconsegueix "embrutar una precampanya electoral que fins ara s’estava desenvolupant amb respecte".

Els socialistes arremeten per aquestes acusacions que, al seu parer, només pretenen justificar "la seva incapacitat per configurar una llista electoral representativa i configurada per gent de Rellinars" i insten al grup de CiU a fer una rectificació pública o en el cas que mantinguin que se senten amenaçats "traslladin aquesta denúncia als jutjats".

"Rectificació immediata"

Poc després, ERC Vallès Occidental també ha sortit a defensar-se de les acusacions llançades des de CiU. Arés Tubau, presidenta de la formació comarcal ha explicat que "aquestes declaracions responen a desinformacions i estan lluny de la realitat" i que, per tant "demanem públicament una rectificació formal immediata". Tubau s'ha mostrat contrariada i ha defensat que "si volen fer llistes amb persones de fora de la població és perquè no han pogut construir un projecte propi arrelat a Rellinars, no cal buscar excuses per justificar-se".

Per la seva banda, Marc Sanglas, secretari de Política Municipal d’ERC, ha defensat la feina que s'ha realitzat des del govern de Rellinars: "Marta Roqué està fent una feina incansable i entregada al servei del poble, que de cap manera pot quedar en entredit per declaracions d’aquest estil".