El Terrassa FC obté un triomf per continuar somiant

Els homes de David Pirri guanyen el Palamós a l'Olímpic en un partit on s'han vist estones de bon joc i un gran primer gol, sobretot per la sensacional jugada col·lectiva

J.M.O.
26 d'abril del 2015
Actualitzat el 27 d'abril a les 7:45h
El Terrassa encara pensa a jugar els partits de promoció després de la victòria d'aquesta tarda a l'Olímpic davant del Palamós (2-1). El partit ha estat estrany, amb moments de bon joc per part dels terrassencs, i moments de desconcert quan el rival s'ha quedat amb deu homes i malgrat tot ha empatat. El resultat és just i fins i tot curt pels mèrits d'uns i altres. El Palamós s'ha quedat al final amb nou homes sobre el camp, però en els dos casos els jugadors blau i grocs s'han buscat la vermella.

La primera part
La primera ocasió clara del partit ha arribat ben aviat, al minut 2. Una falta clara a la frontal, molt centrada, ha estat perfectament executada per Merchán. La pilota ha passat fregant el pal dret de la porteria defensada per Bayona. La sensació òptica ha enganyat i la graderia ha cantat gol.

Els egarencs jugaven bé i una jugada per l'esquerra de Diego ha permès arribar de nou molt a prop de l'àrea visitant i generar perill. La centrada ha estat dolenta però ha permès generar un córner. Només havien passat ser minuts i els de David Pirri mastegaven bé el partit.

I el gol ha arribat en la que probablement ha estat la millor jugada col·lectiva de la temporada. Un teva meva, una trena sensacional entre els homes de la mitja i de la davantera que ha deixat amb un pam de nas els del Palamós i una definició perfecta de Maldonado pel pal llarg del porter. Tot just passaven 14 minuts de l'inici del partit i la cosa pintava més que bé.

Fins al 20 no s'ha acostat el Palamós a l'àrea d'Ortega, i ho ha fet amb perill en dos córners consecutius. El Terrassa ha patit per defensar-los. Han estat moments d'aturades del joc, de cert desconcert i errades i de domini altern però amb un Palamós que mirava una mica més a l'altre camp. I amb un parell d'aproximacions del seu davanter centre, Arimany.

El Terrassa ha respost amb una altra trena sensacional que ha acabat amb una bona rematada però amb poc angle de Diego. Era el minut 32. Al 40, el davanter del Palamós ha rematat un córner tot sol dins l'àrea petita i, per sort, ha impactat malament. Ha estat l'ocasió més clara dels de fora.

Segona part
La represa s'ha estrenat amb una rematada perillós de Matamala al 47, des de fora de l'àrea i molt forçat.A la jugada següent Arimany ha estavellat la pilota al travesser d'Ortega. De l'empat s'ha passat a l'expulsió de Del Moral de la manera més ximple. Ha tocat la pilota amb la mà i ja tenia una groga de la primera part. La situació era immillorable pel Terrassa. FC. Per davant en el marcador i uns 40 minuts amb un de més sobre el camp. Però vet aquí que tot s'ha desajustat. En un contraatac els de fora han avisat. Els egarencs no han escoltat. Una altra jugada d'Arimany ha acabat en falta. L'ha executat magistralment Manga. La pilota ha entrat a la porteria després de tocar el pal i rebotar en Ortega. Els egarencs han avançat línies i han tingut un parell d'oportunitats.

Pirri ha mogut fitxa. Ha marxat Diego i ha saltat al camp Montoro. Helenio Herrera tenia raó. Amb 10 el Palamós jugava molt millor. Montoro ha revolucionat el partit i ha estat a punt de marcar en una jugada individual. També ho ha provat Matamala, al que han tirat a terra dins de l'àrea, al minut 62. L'egarenc ha demanat penal, i tot i que just era xiulable. L'àrbitre no ho ha considerat així.

Era l'ultima oportunitat per agafar-se als llocs de la promoció d'ascens, i Pirri li ha donat 20 minuts a Gallego, que ha substituït un espès Matamala.

Novament ha hagut de ser Montoro el que generés perill i provoqués un córner. La rematada de cap de Segarra s'ha estavellat al travesser. Només quedava un quart de partit. Montoro s'ha convertit en la solució atacant, tot i que Maldonado l'ha tinguda, al 77, per poc, però ha xutat fora. Un minut després, Gallego ha etzibat un xut des de fora l'àrea que ha tocat el pal de Bayona. S'ensumava

el segon del Terrassa. Per oportunitats no era. I sí. Gol de Merchán, amb suspens perquè l'ha tocat malament i la bimba ha entrat a la porteria del Palamós a poc a poc. A 10 minuts pel final, el resultat feia justícia. Arimany estava fora de lloc, ha vist la primera groga al 83 per un petit cop de colze. No l'ha acceptat de bon grat i ha anat a buscar la segona. L'àrbitre, Israel Gómez, li ha tret. El Palamós es quedava amb 9.