La gira del Ballet Nacional d'Argentina s'atura a Terrassa

La Torre
25 d'abril del 2015
Birthday Offering, del Ballet Nacional d'Argentina
Birthday Offering, del Ballet Nacional d'Argentina | Foto: CCT

Birthday Offering, del Ballet Nacional d'Argentina Foto: CCT


El Ballet Nacional d’Argentina realitza una àmplia gira internacional que farà parada al Centre Cultural Terrassa, aquest dissabte a les nou del vespre. El programa, on hi participaran un cos de 38 ballarins, destaca per ser una acurada selecció de peces que la companyia porta treballant des de la seva recent fundació, el gener de l’any 2014. 

En una primera part de l’espectacle podrem veure un ballet romàntic: Chopiniana o Les Sílfides, una coreografia de Fokin que es coneix popularment com Les Sílfides perquè utilitza el vestuari de La Sílfide, una peça de Bournonville. Chopiniana, amb música de Chopin, narra les visions d’un poeta que el transporten al món dels somnis a on regeixen aquestes criatures màgiques. A la segona part, el Ballet Nacional d’Argentina ens presentarà Birthday Offering, amb una coreografia de Frederick Ashton i música de Glazunov. Com el seu nom indica, la peça és un regal d’aniversari en motiu del 25è aniversari de la Royal Ballet l’any 1956.

Una companyia jove

El Ballet Nacional d’Argentina es funda el mes de gener de 2014 pel Ministeri de Desenvolupament Social de la Nació, creant el primer Ballet Nacional d’Argentina. Després de 32 audicions realitzades el 2013 a un total de 1200 aspirants, el jurat va seleccionar els 60 ballarins que integren el cos del Ballet Nacional. 

Iñaki Urlezaga, després d’un llarg i exitós recorregut com a primer ballarí als escenaris i festivals internacionals més prestigiosos, va iniciar l’any 2013 una apassionant activitat juntament amb el Ministerio de Desarrollo Social de la Nació focalitzant la seva experiència com a eina d’inclusió social i cultural a l’Argentina. A partir d’aquest projecte, sorgeix la possibilitat de fundar juntament amb el Ministerio la primera companyia nacional de dansa. El seu debut oficial va ser el 28 de març de l’any passat al Teatre Coliseo de Buenos Aires.