Terrassa acull el Festival Didó Música i Titelles

Aquest cap de setmana, el Vapor Gran s'omplirà d'espectacles per a nens i adults

La Torre
24 d'abril del 2015
Actualitzat el 25 d'abril a les 9:02h
El Carnaval dels Animals, de la Cia Forani Teatre, es podrà veure aquest dissabte
El Carnaval dels Animals, de la Cia Forani Teatre, es podrà veure aquest dissabte

El Carnaval dels Animals, de la Cia Forani Teatre, es podrà veure aquest dissabte


Al llarg d'aquest cap de setmana de programació d'espectacles de titelles, tallers i espectacles musicals, la ciutat de Terrassa podrà gaudir d’un ampli ventall de propostes artístiques i culturals d’alt nivell, pensats per a tota la família. 

Dins de la programació del Festival Didó, organitzat pel CEM, Ajuntament i Amics de la Música, es podran veure des de les propostes més tradicionals a les més innovadores situades en diferents punts i espais de la ciutat. 

Els espectacles aniran adreçats especialment al públic familiar i a tots els infants. La programació d’espectacles i concerts familiars té com a objectiu crear un espai on pares i fills comparteixin juntament una estona de música, de teatre i d’oci. El Festival Didó centrarà les seves activitats als espais lliures i també tancats del Vapor Gran a més dels carrers del centre de la ciutat.

El Festival pren el seu nom del mestre Ezequiel Vigués i Mauri (Terrassa, 10 d'abril del 1880 – Barcelona, 21 de novembre del 1960), terrassenc, considerat un dels titellaires més populars de Catalunya del segon terç del segle XX. Era conegut amb el sobrenom de Didó.

Programació:

Tallers

Dissabte 25 d’abril d’11h a 13h i de 17h a 20h 
Diumenge 26 d’11h a 13h
Passeig del Vapor Gran

Titellàrium
És una instal·lació amb escenografies inspirades en els contes més famosos de tot el món. Una proposta que ofereix als participants entrar en un món de fantasia i il·lusió. 

El camerino del maquillatge
Amb aquest taller fomenta la creativitat i l’expressió artística, partint de l’infant com a protagonista tant del procés del maquillatge dels companys com del seu propi. També es treballa l’empatia i la flexibilitat.

Construïm titelles!
TALLER D’EXPRESSIÓ ARTÍSTICA
Dissabte i diumenge 25 i 26 d’abril d’11.30h a 13h.
Passeig del Vapor Gran
Activitat gratuïta
En aquests tallers aproparem la diversitat cultural i social a través del coneixement d’altres cultures materialitzades en titelles.

Espectacles itinerants

Dissabte 25 d’abril a la tarda a les 17h i a les 19h
Carrers del centre històric de la ciutat i del Vapor Gran

Pianopupp
Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un pianoman que va tocant animades melodies Faran un cercavila recorrent els principals carrers del centre de Terrassa i del Vapor Gran.

Matito
Matito és l’heroi de l’espectacle que neix al sud de Catalunya i és un símbol de vida i la llibertat, esperit rebel, s’identifica amb el poble, dorm a qualsevol lloc i canta les veritats sense témer les conseqüències. Matito concentra tota una mitologia d’origen popular, d’on extreu la seva força extraordinària i encarna el principi de la llibertat individual. Un mite laic, popular, de carrer i global. Recorrerà la Plaça Vella i el Vapor Gran.

Espectacles

El petit gran món dels germans Lambe
CIA. ENCAIXATS
Dissabte 25 d’abril d’11h a 13h i de 17h a 20h 
Diumenge 26 d’11h a 13h
Passeig del Vapor Gran
Preu: 1€
Quan el vell Edmund Percival Lambe va morir, els seus néts, els germans Jerome & Zachary van ser nomenats els seus hereus. Entre els molts objectes que es trobaven en el vell garatge del seu avi, hi havia una caixa de fusta de grans dimensions amb un gran rètol de fusta que posava: "El món màgic del professor Lambe" i en el seu interior contenia...? Tant per en Jerome com per en Zachary Lambe aquella misteriosa caixa els transportava a la seva infantesa, se'n recordaven aquella misteriosa caixa, de la fira i de les paraules que l’avi sempre repetia enfilat dalt d’una cadira: Vinguin senyores i senyors a veure la misteriosa caixa del professor Lambe! Quins meravellosos dies de fira!

El Carnaval dels Animals
CIA. FORANI TEATRE
Dissabte 25 d’abril a les 11h i a les 13h 
Centre de les Arts Vapor Gran
Preu: 3€
Basat en les conegudes composicions de Camille Saint-Säens, en aquesta adaptació, la captura del lleó per un rei malvat, serà el motor dramàtic. El rei vol fer-se un elegant vestit amb la pell del lleó. Les gallines del castell, sabent les intencions del rei, intentaran salvar el lleó juntament amb la resta d’animals del reialme (cangurs, elefants, ases, peixos, aus...). Tenen poc temps, ho aconseguiran? Podran ser capaços de respectar les diferències de cadascú i unir-se per salvar el lleó?

El pot de llet
CIA. GUINYOL DIDÓ
Dissabte 25 d’abril a les 18h.
Foyer del Centre de les Arts Vapor Gran
Preu: 3€
Un burgès garrepa i desconfiat està molt amoïnat per la seva salut. El cuiden amb paciència el doctor Matafaluga, la minyona de tota la vida i el seu nebot entremaliat. Una comèdia dirigida al públic familiar que en Didó representava fa més de mig segle. En Ramon Sánchez, deixeble i continuador d'Ezequiel Vigués i que va treballar amb la seva vídua, va adaptar l'obra original als gustos actuals afegint-hi una mica més d'embolics, d'acció i garrotades. 

Pere i el Llop
CIA. CEM - Produccions
Dissabte 25 d’abril a les 20h 
Diumenge 26 d’abril a les 12:30h.
Foyer del Centre de les Arts Vapor Gran
La famosa obra de Prokoviev, “Pere i el Llop”, en una producció de petit format: 4 músics a l’escenari: piano, violí, clarinet i flauta travessera a més d’un narrador amb titelles. La millor manera de conèixer la història de Pere i el Llop a través de les melodies que caracteritzen els diferents personatges.

Així fan fan fan Espectacle per a nadons
CIA. CEM - Produccions
Diumenge 26 d’abril a les 11:00h.
Foyer del Centre de les Arts Vapor Gran
Preu: 3€
En aquest espectacle, descobrirem diversos contes i els seus personatges a través de la música i les titelles, en una activitat lúdica i pedagògica per a pares, mares i els seus nadons. 
Aforament limitat: 30 places (2 adults màxim per nadó)

Exposició
EZEQUIEL VIGUÉS, vida i obra del Mestre Didó
Divendres de 18h a 20h, Dissabte de 11h a 14h i de 17h a 20h i diumenge d’11h a 14h
Foyer del Centre de les Arts Vapor Gran
Activitat gratuïta
Les instal·lacions del Centre de les Arts del Vapor Gran acolliran, durant tot el cap de setmana del festival, una exposició dedicada a món del titellaire Didó i a les titelles. Hi participen i col·laboren: Institut del Teatre, Família VIGUÉS, Cia. Guinyol Didó.