Sobre els fets ocorreguts a l'IES Joan Fuster

"Els nois d'avui dia es mouen en un àmbit tecnològic que està modificant les relacions, ja no sols familiars sinó també personals; la realitat que ens envolta, en la era de la comunicació, ens fa viure en una època complexa", reflexiona la Comissió d'Ensenyament de la FAVT

Comissió d'Ensenyament de la FAVT
23 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:41h
Des de la Comissió d'Ensenyament de la FAVT, volem fer una reflexió, serena i calmada, en referència als fets ocorreguts el dilluns al matí a l’IES Joan Fuster, que van acabar amb la vida d’un professor i diversos ferits.

Davant de fets com aquest, ens hem de preguntar quins models se li estan donant als nens d’avui dia, què els passa pel cap als nostres fills i sobretot, quins valors estan aprenent?

Els nois i noies d’avui dia es mouen en un àmbit tecnològic que està modificant les relacions, ja no sols familiars sinó també personals; la realitat que ens envolta, en la era de la comunicació, ens fa viure en una època complexa; ser pare/mare al segle XXI és una tasca molt important i a la vegada difícil, també podem dir el mateix dels professors, porten a terme un treball molt complicat, en un difícil equilibri entre l’ensenyament i els alumnes. Novament, la comunitat educativa torna a rebre un cop dur, immersa en retallades constants per part dels qui governen; mostrem novament el nostre condol al món educatiu, als companys d’aquest mestre, mestre vocacional, que es trobava fent el seu últim dia de suplència, i sobretot a la seva família, per perdre a un fill d’aquesta manera injusta...

Pot ser estem sobre protegint als nostres fills? Segurament, tots volem que fets com aquests es puguin detectar a temps abans de que s’arribi a aquest trist desenllaç, que no tornem a sentir que un noi adolescent normal, ha assaltat un institut produint una tragèdia. I es que, en una societat com la nostra, la violència cada dia es més present a l'àmbit públic i privat, als mitjans de comunicació, al dia a dia i a passat a ser percebuda amb certa normalitat. Aquesta és la realitat social en la que vivim i creixen els nostres fills.

En aquests temps, l’entorn familiar i educatiu són els pilars bàsics per a la formació dels nostres joves. Els pares hem de dedicar més i millor temps als nostres fills per conèixer les seves inquietuds, preocupacions i neguits, facilitar la seva confiança o corregir les possibles deficiències. A l'hora hem de protegir i reivindicar unes condicions òptimes de treball pels treballadors de l'ensenyament conjuntament amb ells, fent evident que els recolzem i acompanyem a la vegada que els donem ànims per continuar exercint aquesta meravellosa labor, així com també donar ànims als alumnes perquè continuïn creixent com a persones amb valors.

Comissió d'Ensenyament de la FAVT