L'Horta dels Frares, més a prop de ser un espai de lliure circulació de gossos

La zona del Parc de Vallparadís conciliarà l'ús de l'espai entre les persones usuàries propietàries d'animals de companyia i la resta de la ciutadania

La Torre
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:04h
Terrassa compta amb cinc espais destinats als animals
Terrassa compta amb cinc espais destinats als animals | Foto: Maria Diaz

Terrassa compta amb cinc espais destinats als animals Foto: Maria Diaz


Aquest dimecres han començat les obres d’adequació de l’espai de lliure circulació de gossos de l’Horta dels Frares. Aquesta actuació marca l’inici d’un seguit d’intervencions que introduiran millores a les zones de lliure circulació de gossos de la ciutat. Els quatre projectes es desenvoluparan de manera successiva durant els dies vinents emmarcats dins del programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic. 

La primera de les actuacions té unes característiques especials, ja que la de l’Horta dels Frares és l’única instal·lació d’aquest tipus amb horari restringit. Això significa que no serà d’ús exclusiu per al gaudi dels gossos, sinó que es tracta d’una prova pilot que té per objectiu conciliar l’ús de l’espai entre les persones usuàries propietàries d’animals de companyia i la resta de la ciutadania. Per aquest motiu, la font que es col·locarà en aquest espai és una font mixta, dissenyada per a la utilització de persones i animals. A més, es reubicaran bancs i s’instal·laran papereres i un cartell amb les normes d’ús de l’espai i les restriccions d’horaris. 

Una altra intervenció amb particularitats és la que es desenvoluparà a la zona de lliure circulació de gossos del Camp del Roure. Aquests treballs, que ja van començar amb una intervenció a la tanca al mes de març, consisteixen en millores als accessos i al mobiliari de les instal·lacions, incloent-hi la col·locació d’una font. Igualment s’intervindrà sobre l’enllumenat. 
 

El Parc de Vallparadís comptarà amb dues zones per gossos Foto: Maria Diaz



Finalment, les actuacions de millora es duran a terme també als espais corresponents de la Maurina i el Poble Nou. Els projectes tenen en comú la intervenció sobre el mobiliari i la vegetació. Amb la posada en marxa de la zona de lliure circulació de l’Horta dels Frares, aquestes instal·lacions sumen ja cinc espais arreu de la ciutat. A les quatre que ja s’han esmentat, s’ha de sumar la de la Devesa Sud, que es va posar en funcionament recentment. Aquestes zones ofereixen als propietaris dels animals un lloc on aquests poden córrer, passejar, relacionar-se o jugar sense anar lligats, excloent els gossos de races catalogades com a perilloses que, segons la normativa, sempre han d’anar lligats i amb morrió. Les persones propietàries d’animals de companyia que fan ús d’aquests espais tenen l’obligació de complir les normes establertes i de vigilar especialment els animals per evitar la fugida, la pèrdua o les molèsties al conjunt de la ciutadania i a la resta d’animals que els comparteixen. 

L’empresa Construcciones Fertres s’encarregarà de la realització d’aquestes quatre actuacions que tenen un pressupost total de 47.636,05 euros (IVA inclòs).