Som el que som

"Som una candidatura conscient de les nostres possibilitats i conscient de que les ciutadanes i ciutadans de Terrassa son els únics que poden jutjar el nostre treball i els que ens poden obrir o no les portes a l'Ajuntament", diu Oriol Vicente

Oriol Vicente
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 15:08h
Ja fa dies que volia escriure sobre la candidatura de la CUP de Terrassa a les municipals del 2015. Primer van ser alguns comentaris que van aparèixer en determinats mitjans sobre el fet que anàvem a remolc del que feien les nostres companyes al Parlament de Catalunya. Més tard, la poca visibilitat tant de la nostra candidatura com de les aportacions que com a militants fem a les lluites terrassenques. Finalment, les declaracions del cap de llista d'Esquerra sobre si som més o menys complicats m’han fet escriure aquestes línies per defensar una idea ben clara: som el que som. 

Som l'única candidatura terrassenca que no només porta la lluita contra el patriarcat en el seu programa electoral sinó que és inherent a la nostra pràctica política quotidiana. El feminisme forma part de la nostra proposta de vida. Som una candidatura que aposta a llarg termini. El nostre horitzó no finalitza el 24 de maig: el nostre horitzó acabarà quant aconseguim alliberar al poble treballador i les classes populars de les mans dels poders econòmics.

Som una candidatura conscient de les nostres possibilitats i conscient de que les ciutadanes i ciutadans de Terrassa són els únics que poden jutjar el nostre treball i els que ens poden obrir o no les portes a l'Ajuntament. Però també som una candidatura que no ens conformarem amb asseure’ns al saló de plens, sinó que continuarem lluitant als carrers i places de Terrassa contra els cossos repressius de l'Ajuntament com ara el GIE fins aconseguir la seva dissolució.

Lluitarem fins aconseguir la gestió pública i municipal de l'aigua i per defensar la sanitat pública davant els intents de ser privatitzada. Ningú pot dubtar de la presència de militants de la CUP en aquest dos moviments significatius de les lluites a la nostre ciutat. Seurem al Saló de Plens -si la ciutadania així ho vol-, però també estarem al Raval reivindicant més places de menjadors escolars; més llars d'infants públiques; menys retallades a l’educació primària, instituts i formació professional; més salut per la nostre gent gran; i també més espais de participació real i efectiva per als nostres joves sobre allò que els afecta.

Exigirem millores als serveis públics als barris; reivindicarem espais de lleure dins i fora de la ciutat; plantarem arbres junts amb els veïns de les zones afectades per les ventades i no farem el que fan els actuals gestors municipals: tapar amb ciment els arbres caiguts.
Lluitarem per recuperar la sobirania alimentària, l’energètica, la productiva, la popular, la sobirania en matèria de salut i cures i lluitarem també per recuperar la sobirania com a país, com a nació, perquè només així aconseguirem ser lliures per decidir el nostre destí com a poble i com a ciutat.

Realment som tan complicats? Em sembla que no més que d'altres i bastant menys que alguns. I és que per complicats aquells que diuen sense rubor que voler fer fora a la casta del poder municipal quan ells n’han estat formant part fins ara. Per complicats aquells que porten a la seva candidatura alguna persona culpable per mala gestió del pagament de milions d’euros amb indemnitzacions a càrrec dels diners del totalitat de la ciutadania.

Complicats?
Som com som.

Oriol Vicente i Cardona
Membre de la candidatura municipal CUP-CAV-PA