Nou curs de formació a Terrassa per a tutors d'empresa

La Cambra enceta un programa europeu orientat als instructors dels estudiants d'FP dual

La Torre
20 d'abril del 2015
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha posat en marxa un pla de formació per a tutors d’empresa en Formació Professional Dual. Es tracta d’un programa dissenyat sota els criteris del projecte europeu Dual-VET, en què la institució terrassenca manté una implicació molt activa. Amb una durada de 30 hores, el curs es va iniciar el dia 14 d’abril i es desenvoluparà fins al 12 de maig.

El programa formarà als tutors d’empresa en la seva tasca d’instructors dels nois i noies que estudien FP dual alternant la seva formació al centre educatiu amb la formació a l’empresa, i el seguiment i coordinació amb els centre educatius.

El projecte europeu Dual-VET (Vocation Educational and Training) té com a objectiu transferir el coneixement d’Alemanya i Àustria en l’àmbit de la formació professional dual i desenvolupar un sistema que transfereixi aquest model d’èxit a diferents països.

Precisament, el curs que ha iniciat la Cambra de Terrassa està orientat a proporcionar una formació similar a la que es dóna a Alemanya i Àustria als tutors d’empresa a l’FP dual, aprofundint en l’aprenentatge i el domini de competències i habilitats transversals en l’àmbit de la formació dual i oferint suport en matèria de coneixement tècnic i assessorament qualificat.

Per a la Cambra de Terrassa, “l’FP Dual pretén garantir una formació professional adaptada a les necessitats de l’empresa, formant a l’alumne en els seus processos i cultura empresarial i contribuint a què l’empresa disposi d’un capital humà amb les competències i habilitats personals i professionals necessàries per incorporar-se al món laboral, incrementant al mateix temps les possibilitats de desenvolupament de les pròpies empreses”. 

Per la seva proximitat al col.lectiu empresarial, les Cambres de Comerç tenen atribuïda la competència legal de participar amb les administracions en el desenvolupament d’accions i iniciatives en matèria de formació professional així com assegurar la correcta implementació de la Formació Professional Dual promovent la implicació activa de les empreses i l’adaptació de la formació a les necessitats de les empreses dins del marc dels cicles formatius.