El Terrassa FC veu com els tres punts se li escapen per culpa dels pals

El conjunt de David Pirri, expulsat en els minuts finals del partit, ha disposat de diverses ocasions però ha caigut al camp del Vilafranca (2-1) | Els egarencs es despengen dels primers llocs de la classificació quan resten quatre partits pel final de Lliga

Lluïsa Tarrida
19 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:53h
No era el que s'esperava ni, segurament, el que el Terrassa FC es mereixia. El conjunt egarenc ha realitzat en conjunt un bon partit al camp del Vilafranca però els pals i l'encert dels locals han deixat els tres punts que semblaven al sac en fum. Una victòria era clau per mantenir els homes de David Pirri dins del play-off, en una lluita entre quatre equips que es disputen el quart lloc a la taula, quan resten quatre partits de Lliga.

El Terrassa FC ha saltat al camp amb les idees clares, malgrat que els primers minuts l'agressiva pressió del Vilafranca -impedint la sortida de la pilota des de darrera- ha posat en dificultats als egarencs.

Mica en mica, els egarencs han pogut anar agafant el control i és aleshores quan s'han vist els millors minuts. Ha estat una primera part remarcable, quant a ocasions de gol i intensitat. En els primers vint minuts, el Terrassa ha disparat fins a quatre cops a porteria. Batanero de falta a la frontal de l'àrea ha estat el primer a avisar. Després han vingut les aproximacions de Javi González de rabona, una internada de Jou per banda esquerre i un xut de Merchan a les mans de Ramírez. Els terrassencs semblaven trobar-se còmodes, podent combinar amb atac i amb uns sòlids Marimon i Segarra al mig de la defensa.

El Vilafranca ha tingut també les seves oportunitats, sobretot al minut 25 quan Cuellar penja una pilota dins de l'àrea i Bernat, lliure de marcatge, ha pogut rematar de cap. Deu minuts després, ha estat Maldonado que amb un xut amb la dreta amb molta intenció ha enviat la pilota fregant el pal. També Segarra l'ha tingut just en la següent jugada, que agafant la defensa desprevinguda ha pogut rematar de cap. Amb poc encert però l'ha projectat directe a les mans del porter vilafranquí.

I el gol ha arribat el minut 41, culminant aquesta gran primera part. La jugada s'ha iniciat després que Matamala fos objecte de falta. A tres metres de la frontal, des de banda esquerre, Merchan ha estat l'encarregat de xutar-la. El migcampista egarenc ha tornat a estar inspirat -per quarta jornada consecutiva- i amb un precís i suau llançament ha introduït la pilota al fons de la xarxa, que ha fet inútil l'estirada de Ramírez.

Mala sort

A la segona part el partit s'ha endurit encara més. El Vilafranca ha recuperat l'agressivitat dels primers minuts i l'àrbitre no ha sabut posar prou mà ferma per evitar algunes entrades perilloses. El partit s'ha convertit en una anada i tornada, amb ocasions clares pels dos equips.

Però qui l'ha tingut primer ha estat el Vilafranca. Una pilota perduda a la línia de mitjos, ha col·locat Triguero en una posició franca per batre un Juanmi que ha sortit tard. Marimón però ha evitat que la pilota entrés a porteria. Al minut 63, Batanero recupera la pilota al mig, li passa a Matamala que avança metres i connecta un gran xut que fa tremolar el travesser. El mateix davanter egarenc hauria pogut tornar a marcar si hagués posat bé el cos a l'hora d'impactar una pilota servida per Maldonado dins de l'àrea.

A partir d'aquí, el Vilafranca ha reaccionat. I al minut 69, quan semblava més a prop el segon gol del Terrassa, els locals gràcies a Boira han empatat el marcador. Juanmi havia refusat en primera instància la rematada de cap de Boira al segon pal, però la pilota li ha tornat a quedar els peus del davanter que sense dubtar-ho a engaltat un fort xut impossible de parar pel porter egarenc.

El Terrassa no ha abaixat els braços. Un potent xut de Maldonado ha estat enviat a córner per Ramírez. Batanero ha penjat una pilota des d'una falta lateral al cap de Vilajosana. El davanter egarenc l'ha pentinat a la perfecció però l'esfèrica ha anat a impactar un altre cop al travesser.

Montoro l'ha tingut al minut 83 quan s'ha escapat per cames del seu rival, s'ha plantat dins de l'àrea. El seu xut ja havia superat el porter però abans l'havia tocat prou perquè la frenés i donés temps a Cuellar a treure-la sota pals.

I de l'1 a 2 s'ha passat al 2 a 1. Una pèrdua de pilota de Vilajosana al camp del rival, ha propiciat un contraatac per banda esquerre. Triguero -màxim golejador del Vilafranca-, ha retallat cap dins i el seu xut creuat fort a mitja alçada ha batut Juanmi. Cal dir que ha estat un autèntic golàs.

En els minuts finals, i ja fruit de la desesperació i d'un àrbitre amb afany de protagonisme i amb poca mà dreta, hi ha hagut l'expulsió del preparador físic del Terrassa i l'entrenador del Terrassa.