L'escola Rosella de Viladecavalls participa en el projecte Apilo XII

La Torre
19 d'abril del 2015
Els alumnes reciclen piles
Els alumnes reciclen piles | Foto: A.V.
Emmarcat dins del projecte d’escola verda, que té com a objectiu aconseguir una escola sostenible i respectuosa amb el medi ambient i formar alumnes responsables i compromesos amb el medi, l'escola Rosella participa enguany del projecte Apilo XII per tal de conscienciar la comunitat educativa de la necessitat de reciclar.

La normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només es recullen el 34%. Per tant, per complir amb la normativa s’ha d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa.

Per aquest motiu, aquest mes d’abril a l’escola es disposarà d’un contenidor “coet” pel reciclatge de piles i acumuladors. El projecte Apilo es completa amb una sèrie de xerrades formatives, en les quals un educador mediambiental visita les escoles, i facilita les eines necessàries per a realitzar diferents activitats i així fomentar entre els més joves la recollida selectiva de les piles per al seu aprofitament posterior com a recurs.