Rat Soriano apropa l'art contemporani de Bridget Riley a Terrassa

La Torre
19 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:46h
Ballart en l'acte d'inauguració de l'exposició
Ballart en l'acte d'inauguració de l'exposició | Foto: A.T.

Ballart en l'acte d'inauguració de l'exposició Foto: A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora d’Educació, Elena Dinarès, ha assistit a la inauguració de l’exposició “A prop de... Bridget Riley”, de l’artista local Rat Soriano, organitzada, dins del projecte educatiu “Un tastet contemporani”, pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa i les escoles bressol municipals Coloraines, La Casona i Vallparadís. L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

El projecte educatiu “Un tastet contemporani” és un taller que es porta a terme amb les escoles bressol municipals amb la finalitat de promoure l’art contemporani entre els infants a partir de figures artístiques no convencionals. Enguany, a partir de l’obra de Bridget Riley s’han dissenyat les activitats i tallers que, amb l’ajuda de l’artista Rat Soriano, s’han desenvolupat al llarg del curs. 

Concretament, s’han fet uns tallers plàstics on els infants han creat una obra individual i una col·lectiva inspirada en l’artista seleccionada i en alguna de les seves tècniques. El resultat es donarà a conèixer en aquesta exposició. 

Bridget Riley és una de les artistes britàniques més reconegudes. Va destacar per les seves pintures d'abstraccions geomètriques amb efectes òptics i la dualitat entre el blanc i el negre. A finals de la dècada de 1960 va experimentar pintant línies amb colors purs complementaris. L’ús del color no va arribar fins als anys 70, quan va començar a utilitzar formes més estables construïdes amb línies rectes o ondulades. Malgrat el seu alt grau d'abstracció, les obres de Riley tracten d'evocar la seva pròpia experiència visual del món.