150 empreses s'internacionalitzen gràcies a Cambra de Terrassa

Aquest primer trimestre, l'entitat ha organitzat 4 missions comercials, les quals han generat 350 oportunitats de negoci

La Torre
10 d'abril del 2015
Actualitzat a les 6:50h

Participants a la missió al Líban, Jordània i Egipte Foto: Cambra de Terrassa


Un total de 150 empreses han participat en el transcurs del primer trimestre de l’any 2015 dels serveis que conformen el pla integral d’assessorament i promoció a la internacionalització empresarial que promou la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

En l’àmbit de la dinamització comercial directa, la Cambra ha organitzat un total de 4 missions comercials en aquest període que han comptat amb la participació d’un total de 30 empreses i han generat un total de 350 oportunitats de negoci mitjançant contactes directes amb empreses de mercats com Marroc, Mauritània, Emirats Àrabs, Iran, Azerbadjan, Jordània, Líban i Egipte, així com dels mercats de l’Àmèrica Central de Costa Rica, El Salvador i Guatemala. Precisament la missió comercial a Jordània, Líban i Egipte del 22 al 31 de març ha tancat l’activitat internacional de la institució en el primer trimestre de l’any 2015. Un total d’11 empreses han participat en aquesta missió de prospectiva comercial que ha generat un total de 165 contactes de negoci.

Per a l’organització de missions comercials directes, la Cambra de Terrassa compta amb el suport de consultors-analistes de mercat propis en els mercats de destí, així com el recolzament de les entitats i institucions implicades en l’acció internacional i en les sessions de prospectiva internacional. Precisament, en el mes de febrer es va celebrar la sessió de prospectiva sobre les oportunitats de negoci i inversió al mercat d’Egipte, prèvia a la missió comercial que ha visitat aquest mercat i que ha tancat l’activitat internacional d’aquest trimestre de l’any. Aquesta sessió va comptar amb el suport de Caixabank.

Assessorament jurídic

En l’àmbit de l’assessorament jurídic internacional la Cambra de Terrassa ha donat suport a més d’una vintena d’empreses, i ha donat resposta a consultes de caràcter puntual, relacionades sobretot amb fiscalitat en les operacions internacionals, l’IVA, aranzels i tributs a la importació i documentació relacionada a les expedicions comercials. Pel que fa a la tramitació de documents de comerç exterior, en el primer trimestre de 2015, s’ha experimentat un increment del 3% respecte el mateix període que l’any anterior en la tramitació de les legalitzacions de documents i certificats d’origen. Al mateix temps, la Cambra ha iniciat la campanya 2015 de recuperació de l’IVA intracomunitari, vigent fins al proper 4 de setembre. De fet, l’entitat va gestionar la devolució de més de 40.000€ per a les empreses exportadores de la demarcació corresponent a la campanya de 2014.

n aquest sentit, assenyalar que s’han incrementat el nombre de sol·licituds d’assessorament en fiscalitat internacional, sobretot els relacionats amb l’IVA a l’exportació i a la importació, projectes d’implantació d’empreses a diferents mercats, anàlisi de contractes de transport internacionals, i s’incrementa el servei de suport en la redacció de contractes i revisió de clàusules contractuals sobre aspectes vinculats a la intermediació comercial, contractes de distribució i agència, així com la recuperació d’impagaments en tercers països.  

El pla d’internacionalització empresarial que promou la institució terrassenca, s’engloba dins les accions d’internacionalització de les cambres catalanes, anomenat PAI 2015, i comprèn serveis directes de prospectiva comercial -missions comercials i el servei a mida d’accés a nous mercats-, les accions de suport a la iniciació en l’exportació, les sessions de prospectiva internacional, les sessions de benchmarking de gestió internacional i el servei d’assessorament jurídic i de tramitacions internacionals.