Ballart i Pérez fan un balanç positiu del mandat

L'alcalde i el tinent d’alcalde subratllen que la gran majoria dels compromisos del Govern municipal s’han complert

Nació Digital
30 de març del 2015
Actualitzat a les 16:33h
Jordi Ballart i Manel Pérez
Jordi Ballart i Manel Pérez | A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d’alcalde i soci de govern, Manel Pérez, han fet un balanç positiu del mandat 2011-2015 i han coincidit a assenyalar que s’han complert la gran majoria dels objectius plantejats pel govern municipal a l’inici del mandat.

El 84,9% de les actuacions previstes en el pla de mandat s’han desenvolupat amb normalitat segons els compromisos previstos, afirmen. Ballart i Pérez han comparegut avui davant els mitjans de comunicació en qualitat de representants de les dues formacions polítiques del govern municipal aquests quatre anys: PSC i ICV- EUiA, respectivament.

Ambdós han repassat les principals línies i actuacions de l’acció de govern i han coincidit a assenyalar la flexibilitat i la capacitat de reacció del consistori per aconseguir superar les dificultats d’un mandat marcat per condicionants molt negatius, com l’empitjorament del context econòmic general o la manca de suport per part d’altres administracions.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Terrassa ha descrit aquest període com “el mandat de la resistència, la decisió, el compromís i la complicitat”, i ha afirmat que: “Mentre altres rescataven bancs, l’Ajuntament de Terrassa ha estat rescatant famílies. És a dir, rescatant el present i el futur de la ciutat.”

L’alcalde ha destacat el paper de les diferents organitzacions i entitats econòmiques, sindicals i ciutadanes que s’han implicat en les diferents polítiques de concertació que s’han desenvolupat al llarg d’aquests anys, en àmbits prioritaris com la creació d’ocupació o l’atenció social. En aquest sentit, Ballart ha agraït la “tasca impagable que han fet totes aquestes entitats, que l’Ajuntament no podria assumir en solitari amb aquestes condicions”.

L’alcalde ha tingut també paraules d’agraïment per a la ciutadania i per als treballadors municipals i ha reblat que “la ciutat s’ha crescut davant l’adversitat i ha establert uns llaços de complicitat ciutadana més forts que mai”. Jordi Ballart ha qualificat el govern municipal 2011-2015 com a “compromès, seriós, responsable, eficaç, participatiu i transparent” i ha destacat que ha estat un govern que “ha trepitjat el carrer, que ha escoltat a les persones, que ha acompanyat entitats a recollir menjar i a les famílies a punt d’un desnonament per a aturar-lo”.

L’alcalde també ha posat l’accent en algunes de les actuacions en les que l’Ajuntament de Terrassa ha estat pioner a tot Catalunya i a l’Estat, com ara les polítiques socials d’habitatge i la concertació en l’àmbit de la reactivació econòmica i l’ocupació.

Finalment, Ballart ha volgut repassar alguns dels objectius del mandat que no s’han pogut dur a terme abans d’acabar-lo, bé per raons internes i de gestió, o bé per incompliment d’altres administracions.

Entre els projectes que no s’han pogut materialitzar, Ballart ha destacat l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat, la posada en marxa del Metro de Terrassa, la concessió del servei de transport urbà, la refundació d’una caixa terrassenca o aconseguir un acord amb l’ACA per a la neteja i el manteniment de les rieres sense haver de recórrer a la via judicial.

Per la seva banda, Manel Pérez ha subratllat el fet que la roda de premsa s’hagi celebrat a la seu de l’àrea de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, com a gest simbòlic del fet que, en paraules del tinent d’alcalde, “la centralitat d’aquest mandat no ha estat l’urbanisme, sinó l’acció sobre les persones i en particular sobre determinats col·lectius”. En aquest sentit, Pérez ha recordat que el govern “ha actuat en tot moment en coherència amb les prioritats marcades, que han estat la dinamització econòmica, l’atenció a les persones i el restabliment de la confiança en la política”. Pérez, que ha descrit el mandat com “intens i complex” ha destacat entre les claus de l’èxit del mandat el fet que “l’acord de govern del 2011 va llegir bé el moment i va assenyalar la direcció adequada”, encara que després “el govern ha hagut d’enfrontar limitacions pressupostàries i canvis normatius que han representat tota una ofensiva contra els drets de les persones”.

Amb tot, el tinent d’alcalde ha posat en valor el fet que l’Ajuntament ha pogut superar les dificultats i tenir avui dia uns comptes sanejats sense deixar de complir els seus compromisos.