Terrassa té 15 depuradores

Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls tenen també un sistema de sanejament propi

La Torre
01 d'abril del 2015
Actualitzat a les 6:46h
La comarca del Vallès Occidental disposa actualment de 26 depuradores en servei i 19 estacions de bombament, que tracten conjuntament un cabal d’aigües residuals de 150.550 m3/dia (equivalent al sanejament de 887.000 d’habitants). Això significa que les depuradores existents a la comarca garanteixen el sanejament de prop del 99% de la seva població.
 
Els sistemes de sanejament actualment en servei són els de Castellar del Vallès, Matadepera, Montcada, Rubí, Sabadell-Riu Ripoll, Sabadell Riu Sec, Sant Llorenç Savall, Can Canyameres (Sentmenat), Boix, Cadernera, Camamilla, Can Guitard, Creu de Conill, Farigola, Font del Ferro, Font Espardanyera, Gaià, Mas Bellber, Noguera, Oreneta, Terrassa, Torrent del Joncar, Torrent del Salt (Terrassa), Vacarisses i Viladecavalls Est i Oest.
 
Les administracions actuants són, en funció de cada cas, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consorci per a la Defensa del Riu Besòs i els Ajuntaments de Castellar del Vallès, Matadepera,  Sabadell i Terrassa. Totes aquestes depuradores, a més de sanejar les aigües residuals generades en els municipis, també contribueixen a la millora mediambiental del rius Besòs i Llobregat, així com també dels seus afluents.

D’aquests sistemes de sanejament 5 corresponen a un tractament tou de depuració, 15 a un tractament biològic, 3 a un biològic amb reducció de nitrogen i 3 a biològic amb reducció de nitrogen i fòsfor.