Diumenge de pícnic amb bon jazz

El Torrent de la Font d'en Sagrera, al Parc de Vallparadís, acollirà una programació amb caràcter festiu i amb gran protagonisme dels sons més clàssics del jazz

La Torre
15 de març del 2015
Actualitzat a les 11:38h
El Festival
El Festival | Jordi Borràs

Com és tradició i des del 1999, La Locomotora Negra serà l’encarregada de donar el tret de sortida del Picnic Jazz que tindrà lloc aquest diumenge al Torrent de la Font d'en Sagrera. Més de quaranta anys interpretant jazz clàssic als més variats escenaris, els ha permès gaudir de gran acceptació amb un estil propi de jazz negre en les seves vessants més populars. Com és habitual, desplegaran amb la força que els caracteritza, material basat en les orquestres de l'època del swing, com les de Duke Ellington o Count Basie.

A continuació els saxofonistes Scott Hamilton i Toni Solà, dos bufadors que representen sense fissures la tradició del so mainstream que van patentar mestres com Benny Golson i Roy Eldridge, seran els autèntics protagonistes. I la seva unió és una excel·lent oportunitat per gaudir del jazz amb majúscules, del que contagia i ajuda a encomanar la passió per aquest gènere. Nascut el 1954 a Providence, Rhode Island (EUA), Hamilton és el continuador de la tradició del saxo jazz més clàssic i va ser membre, entre altres, de la gran orquestra de Benny Goodman, una de les formacions de referència de l'era daurada del swing. En els darrers anys manté una estreta relació amb els escenari catalans, sempre amb Solà com a company de viatge habitual, juntament amb la resta dels membres d'aquest quintet d’esperit jazzístic essencial.

El tercer torn serà per al nou projecte del baixista reconegut a nivell internacional Carles Benavent. En l'escenari principal del Torrent de la Font d'en Sagrera descobrirem les noves composicions del projecte Un, Dos, Tres... acompanyat per a Roger Mas al piano i Roger Blàvia a la percussió que van debutar discogràficament amb un disc homònim el 2013. Conegut a nivell internacional com el revolucionari del baix flamenc i per haver tocat al costat de Paco Lucía, Miles Davis i Chick Corea, Benavent reuneix ara totes les influències recollides al llarg de la seva carrera, com el flamenc, els sons de la world music, el jazz fusió, el rock progressiu i fins i tot tocs de funk i de música clàssica, en especial Frederic Mompou, una de les seves principals referències.

Tancaran la jornada de música a Vallparadís el blues orquestrat de la Barcelona Big Blues Band. Dirigida per un especialista en la matèria com és el contrabaixista Ivan Kovacevic, la BBBB desplegarà un potent repertori de blues, rythm'n'blues i soul primerenc que comptarà amb la veu amb ànima de crooner d'Agustí Burriel i el saxo expansiu de Dani Nel.lo com a convidats d'excepció. El so de la BBBB és salvatge però sofisticat, contagiós i hipnotitzador, pensat per deixar estorat el públic que sol deixar a casa la resistència a ballar.

La Fira del Disc, diversos serveis de restauració i un servei de pàrquing bici gratuït complementen l'oferta musical. També s'hi podran adquirir les samarretes oficials del Festival que enguany han estat impreses pels alumnes de l'escola-taller Xalest.