Operació policial a Terrassa contra el terrorisme jihadista

A la ciutat, la policia ha fet un gran desplegament d'efectius i de vehixles i ha entrat en habitatges del carrer de la Castellassa, a quarts de sis del matí

Redacció/Europa Press
13 de març del 2015
Actualitzat a la 13:04h
Blocs de pisos de Sant Llorenç on ha fet escorcolls la policia
Blocs de pisos de Sant Llorenç on ha fet escorcolls la policia | Cristóbal Castro

L'operació de la Policia Nacional contra una presumpta cèl·lula jihadista iniciada a diverses províncies de l'Estat s'ha centrat a Catalunya a set ciutats. Es tracta de Barcelona, Manlleu, L'Hospitalet de Llobregat, Piera, Malgrat de Mar, Terrassa i Figueres. A més, l'operació es desenvolupa a les províncies d'Àvila i Ciudad Real, segons han informat a Europa Press fonts de la recerca. 

A la ciutat, segons ha pogut saber La Torre, la policia ha entrat en habitatges del número 8 del carrer de la Castellassa, a quarts de sis del matí. Pocs veïns del barri de Sant Llorenç han viscut els esdeveniments en directe. L'hora era molt matinera i la majoria encara dormia. Però alguns dels que es lleven aviat i baixen a fer un cafè al bar expliquen que hi ha hagut un desplegament espectacular d'efectius de la policia espanyola, uns vint han comptat. A més, s'hi sumaven carrers tancats i vehicles dels agents camuflats i amb les matrícules tapades.

Els veïns amb els que ha pogut parlar La Torre remarquen que els policies portaven a sobre més protecció de l'habitual i s'han remès a les imatges de grans operacions que es fan als Estats Units. Periodistes que han cercat informació al barri han estat amenaçats.

En total, la policia ha detingut a vuit persones, que "incitaven a la comissió d'accions terroristes a l'Estat seguint el mateix 'modus operandi' dels atemptats comesos en altres països", ha informat en un comunicat el Ministeri de l'Interior

Els vuit detinguts són espanyols i cinc són d'origen marroquí, segons han informat fonts de la investigació. La majoria han estat traslladats a la Comissaria de la Verneda, a Barcelona, i aquest mateix dijous es traslladaran a Madrid. 

L'operació, que continua oberta, està sent supervisada i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3, el magistrat Javier Gómez Bermúdez.

El Ministeri ha apuntat que "seleccionaven candidats per enviar a Síria i l'Iraq a través de contactes proporcionats pels seus enllaços amb l'organització terrorista matriu". L'operació, que continua oberta, està sent supervisada i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3, el magistrat Javier Gómez Bermúdez.

Es tracta de la segona operació contra el jihadisme d'aquesta setmana, després de la detenció, dimarts passat a Ceuta, de dos membres de la cèl·lula desarticulada en la 'operació Xacal', iniciada el 24 de gener amb la detenció d'altres quatre persones.