Carme Labòria passa del PSC a 2 a la llista d'ERC Terrassa

Esquerra aprova l'acord amb MES per a les municipals de maig de 2015

La Torre
06 de març del 2015
Actualitzat el 07 de març a les 12:43h
Josep Serra, Isaac Albert, Carme Labòria i Carles Caballero
Josep Serra, Isaac Albert, Carme Labòria i Carles Caballero | ERC

Carme Labòria ha decidit abandonar el PSC Terrassa Foto: Pau Moya


L'assemblea d'ERC Terrassa aprova l'acord amb MES per a les municipals i Carme Labòria serà la candidata número 2 de la llista, just per sota del líder local republicà, Isaac Albert. L'ex regidora socialista havia estat molts cops a la llista d'alcaldables i fins fa unes setmanes era un dels grans pilars de l'equip de govern de Jordi Ballart. Que la que era la regidora més sobiranista del PSC hagi fet el pas de sumar-se a MES i ara a ERC no és cap sorpresa. El rumor ja feia dies que corria i ara no ha fet més que confirmar-se. I l'assemblea d'ERC ha ratificat un pacte que es veia a venir i que permet sumar al projecte a un gran actiu, una de les persones que ha tingut més poder a l'Ajuntament de Terrassa en els darrers anys.

"Catalunya viu un moment històric. Construir un nou país ha deixat enrere l’autonomisme polític i ha esberlat el mapa de partits que s’havia constituït fins ara. En aquesta tessitura és necessari repensar el mapa actual i tenir la capacitat de teixir aliances diverses, basades en un ideari progressista i la defensa dels drets socials. Les eleccions municipals del proper 24 de maig són una excel·lent oportunitat per configurar noves majories progressistes per forjar un nou poder local que construeixi el nou país de baix a dalt  en ciutats que com Terrassa estan cridades a ser puntals d’aquesta nova realitat política. No volem que Terrassa quedi relegada a ser un actor secundari, que miri com si no anés amb ella els moments més importants i transcendents que viurà el país dels últims 300 anys”", ha assegurat el candidat Isaac Albert.  Per això, “cal deixar enrere una manera de fer política i d’entendre la ciutat  per mirar endavant i construir un futur millor”. En aquest sentit, Albert ha reclamat “temps per la generositat política, l’entesa i la suma d’il·lusions, esperances i experiències” per “construir majories”.
 

Josep Serra, Isaac Albert, Carme Labòria i Carles Caballero Foto: ERC


 
Per a Carme Labòria, cap de llista de MÉS a Terrassa, la col·laboració amb ERC s’entén per “la voluntat de construir candidatures que sumin el socialisme sobiranista al projecte de construcció nacional” a través de la participació activa en les ciutats per “posar els municipis al servei de la cohesió social, l’equilibri territorial i la reactivació econòmica”.
Amb l’aprovació del número dos de la llista d’Esquerra, Isaac Albert es mostra convençut “d’encapçalar un projecte ambiciós, compromès i progressista” que vol ser dipositari de la “confiança majoritària de la ciutadania, com va fer-ho també a les eleccions europees” per erigir Terrassa “com un actor protagonista i indispensable” en la construcció de la “Catalunya Estat”. “Sumar i convèncer” ha estat una crida majoritària dels assistents perquè “guanyar el 24 de maig és la millor embranzida per les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre”. 

"Podem i volem guanyar, perquè la República també cal proclamar-la des del Raval de Montserrat", ha afirmat Carles Caballero, president local dels republicans.