Peralta, primer exdirectiu d'Osasuna a declarar davant el jutge

El principal accionista del Terrassa FC romandrà a la garjola fins que acabin de prendre declaració tots els detinguts | L'actual directiva del club navarrès s'ha personat com a acusació particular

E.P.
06 de març del 2015
Actualitzat el 07 de març a les 7:41h
El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona ha començat sobre dos quarts de dues d'aquest divendres al migdia a prendre declaració a les persones detingudes en el 'cas Osasuna' per les presumptes irregularitats detectades en el club.

El primer a passar davant el jutge ha estat l'exdirectiu i actual propietari del Terrassa FC Txuma Peralta. Ho ha fet pels volts de tres quarts de dues del migdia. L'ordre establert ha estat després del president del club egarenc, el director de la Fundació Osasuna, Diego Maquirriain; l'exvicepresident Juan Pascual; l'exgerent Ángel Vizcay; l'expresident Patxi Izco i l'expresident Miguel Archanco.

Les declaracions s'han reprès a dos quarts de cinc de la tarda, després d'un recés per dinar. Durant les mateixes han estat presents els advocats de totes les parts. Cal recordar que aquest mateix divendres l'actual directiva d'Osasuna s'ha personat com a acusació, per la qual cosa el seu advocat també podrà estar present a les declaracions.

Mentre el jutge vagi prenent declaració a cadascun dels detinguts, la resta romandran a la calabós. El jutge d'Instrucció número 2 de Pamplona ha decretat el secret de sumari al 'cas Osasuna'. 

Segons informa el Diario de Navarra, Peralta es troba a l'ull de l'huracà per uns pagaments efectuats l'1 de juny de 2013 als advocats Cristina Valencia i Alberto Nolla, coneguts de l'exdirectiu, per un import de 900.000 euros.