Terrassa celebra el Dia de la Dona

La ciutat acollirà més d'una cinquantena d'activitats aquest mes de març

La Torre
05 de març del 2015
Actualitzat el 06 de març a les 6:16h
Ballart i Almagro presentant el programa d'actes
Ballart i Almagro presentant el programa d'actes | Foto: A.T.

Ballart i Almagro presentant el programa d'actes Foto: A.T.


Des de l’any 1992, la Regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa organitza anualment una campanya d’activitats, junt amb la Comissió 8 de març, formada per les associacions de dones, els grups municipals i els sindicats de la ciutat. Enguany, a més de les entitats que formen aquesta Comissió, s’hi han afegit altres organismes públics i privats que col·laboren en la realització de les 50 activitats que es duen a terme des del 2 de març i fins al mes d’abril. 

"Creiem que treballar de manera transversal és un valor i, a més, una obligació de les administracions públiques. La col·laboració entre serveis permet dur a terme, en temps de crisi, activitats que d’altra manera no es podrien realitzar", ha manifestat la regidora Almudena Almagro. 

També s'ha volgut que fos una campanya que s'apropés a nous públics, i per això hi col·laboren entitats i organismes que no tenen com a finalitat exclusiva la igualtat, però que estan donant protagonisme i visibilitat a les dones per normalitzar plenament la seva participació i el seu rol dins de les entitats.
 

El cartell de Belén Bach

El cartell guanyador

El cartell que il·lustra el programa d’actes i altres elements de difusió és l’obra guanyadora del Concurs de cartells que es realitza des de 1992. En aquesta edició s’han presentat 8 obres de creadores i artistes terrassenques. El primer premi ha estat per a a Belén Bach Serra, en una il·lustració que dur per títol “Equilibrant el temps”. El jurat va decidir deixar deserts el segon i el tercer premi del concurs. Aquest premi està dotat amb 500 euros i serà la imatge que il·lustri tots els materials de difusió de la campanya. És una imatge que simbolitza, al parer de l'autora, els equilibris que les dones han de fer amb el seu temps per a poder compaginar els temps laborals, personals, familiars, socials...

Entre les activitats més destacades del programa hi ha aquestes tres:

11 de març, a les 18.00 h
Acte institucional de la Campanya del 8 de març
Xerrada “Nous temps, noves fórmules: igualtat de gènere, món laboral i conciliació”, a càrrec de Sara Berbel, Doctora en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona. L’acte serà conduït per la periodista terrassenca Lourdes Sarrión.
Lloc: Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. 

20 de març, a les 18.00 h
Trobada del “Banc del Temps” de Terrassa. Xerrada “Usos del Temps i desigualtats de gènere” a càrrec de Sara Moreno, sociòloga i professora de la UAB. Jornada en la que es donarà a conèixer el “Banc del Temps” a la ciutadania i es potenciarà l’intercanvi d’experiències entre les persones integrants.
Organitza: Programa Usos del Temps, Banc del Temps i Servei de Polítiques de Gènere.

21 de març, durant tot el dia
12a Fira d’Entitats per la Igualtat de Terrassa
S’instal·laran al Raval de Montserrat, al llarg de tot el dia, estands de les entitats i grups de dones, i s’organitzaran diferents tallers i activitats que tenen per objectiu potenciar la coresponsabilitat entre homes i dones en les tasques domèstiques i de cura de les persones. Tancament a càrrec dels Minyons de Terrassa.