Detingut Peralta per presumptes irregularitats a l'Osasuna

El propietari del Terrassa FC ha estat arrestat aquest dijous | El Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona investiga el destí de 2,4 milions d'euros extrets dels comptes del club navarrès i un suposat delicte d'apropiació indeguda i un altre de corrupció de particulars

La Torre
05 de març del 2015
Actualitzat el 06 de març a les 9:01h
Txuma Peralta
Txuma Peralta | Foto: Lluïsa Tarrida

Txuma Peralta Foto: Lluïsa Tarrida


L'expresident de l'Osasuna Miguel Archando, l'exgerent del Club Àngel Vicay i l'exdirectiu Jesús María Peralta -propietari i president del Terrassa FC- han estat detinguts aquest dijous per les presumptes irregularitats en els comptes del Club, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN). 
 
En el marc d'aquesta investigació, aquest mateix matí, els agents de la Policia Nacional espanyola han registrat també els domicilis dels tres detinguts. Els tres exdirigents de l'Osasuna previsiblement seran posats a disposició judicial aquest divendres. El jutge d'Instrucció número 2 de Pamplona ha decretat el secret de sumari al 'cas Osasuna'. 

Així mateix, el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona també investiga al 'cas Osasuna' la querella presentada per la Lliga de Futbol Professional (LFP) per un suposat delicte d'apropiació indeguda i un altre de corrupció de particulars, per una presumpta manipulació de partits. Aquesta investigació se suma a les diligències obertes per descobrir el destí d'un mínim de 2,4 milions d'euros extrets dels comptes de l'Osasuna.

El jutge ha acumulat tant la denúncia interposada per l'Osasuna el 19 de febrer com la querella presentada per la LFP el 26 de febrer dins del mateix procediment.

El vicepresident Dani Vinuesa en declaracions a La Torre ha afirmat que "ens sap greu que això passi en un moment en què el club es respirava certa tranquil·litat tant esportivament com socialment". També ha afirmat que "érem coneixedors del que estava succeint i que podria ser imputat, però volem deixar clar que encara que estigui imputat no vol dir que sigui culpable".