Per què WhatsApp empitjora la teva vida?

Europa Press
03 de març del 2015
Actualitzat a les 18:14h
576_1367228740whatsappestret
576_1367228740whatsappestret

Hi ha molts usuaris que manifesten el seu "odi" envers aquesta aplicació de missatgeria instantània, però a la vegada no poden viure sense ella. Si encara no l'han esborrat del seu telèfon mòbil ha estat per falta de valor, o bé per no contemplar una vida sense el WhatsApp. Aquests són els motius que fan agafar recel a l'aplicació:

Qualsevol persona pot accedir a vosaltres

És un dels principals inconvenients. Totes les persones que tinguin el vostre número de telèfon a la seva agenda, poden enviar-vos un missatge, veure la vostra foto de perfil o l'estat que tingueu posat. Si la vostra agenda del telèfon està sincronitzada amb aplicacions com LinkedIn, podreu accedir al WhatsApp de moltes persones que, segurament, no voldrien que ho féssiu. 

Genera malentesos 

La conversa escrita és un camp on es poden crear conflictes fàcilment. No s'entenen les ironies i un comentari fet amb bona intenció, es pot convertir en el motiu d'una discussió de grans dimensions. Inclús una floreta pot entendre's com haver travessat la línia de confiança. S'ha d'anar amb molt de compte, no només en el què es diu, sinó en com s'escriu. 

Un niu pels covards 

A vegades és complicat donar la cara o dir a algú que no podem assistir a una cita. Inclús hi ha gent que ha utilitzat WhatsApp per abandonar una parella, evitant l'enfrontament a la cara d'un conflicte humà. 

Pèrdua de temps

Quantes hores al dia passeu enganxats al WhatsApp? En què estaríeu invertint el vostre temps fa uns anys? Si la resposta no és "parlar per MSN Messenger", llavors hi ha moltes coses més productives per fer en el vostre temps lliure. No només es tracta de les aplicacions de missatgeria instantània, sinó també les xarxes socials. 

Pèrdua de vida

Aquest factor va unit a l'anterior. La vida 2.0 ens ha fet perdre la realitat, la improvisació i passar temps amb gent coneguda. Tendim a tancar-nos en els nostres perfils digitals i a relacionar-nos cada vegada menys. A vegades, és molt més fructífer prendre un cafè amb algú unes quantes hores, que diverses converses via xat. 

Mala educació

Hi ha gent que no queda per prendre una cervesa. Queda per tenir algú que l'acompanyi mentre mira el seu telèfon. És curiós com algú està parlant per WhatsApp amb el subjecte A mentre pren una cervesa amb el subjecte B. Però possiblement, quan estigui amb el subjecte B, parlarà per WhatsApp amb el subjecte A. 

Pèrdua de concentració

Eines com aquesta fan que perdem la concentració, a que poden arribar-nos notificacions durant les 24 hores del dia. Per tant, serem menys productius tant en la feina com en els estudis. 

Els maleïts grups

Hauríem de començar a acceptar com a costum que sortir d'un grup de WhatsApp no és una senyal de mala educació. És una senyal de voler mantenir la salut, ja que en alguns grups s'envien milers de missatges cada dia. 

Privacitat

Facebook és una base de dades gegant. Té milions d'usuaris. Amb la compra de WhatsApp, les dades que pot manejar la companyia són inimaginables. La falta de privacitat d'aquesta eina és un dels principals desavantatges, comparada amb altres aplicacions semblants com Telegram. També cal tenir en compte que és molt senzill suplantar la personalitat d'una altra persona. 

Conversa intranscendent 

Un bon exercici és analitzar les vostres converses recents de WhatsApp i pensar en quines tenen un interès verdader. Parlar durant hores per xat no vol dir que coneguem bé a una persona. Moltes vegades ho fem per inèrcia, caient en converses sense transcendència. 

Consumeix el telèfon mòbil

WhatsApp consumeix bateria, dades i capacitat de memòria del mòbil sense que ens n'adonem. Cada dia ens arriben fotografies, vídeos i tonteries que hem vist mil vegades, però que encara ens descarreguem. Aconseguim que el nostre mòbil, i en molts casos el nostre compte de Dropbox o similars, s'ompli de coses que ni volem ni necessitem.