Terrassa va viure una simbiosi de futbol i castells

La Torre
03 de març del 2015
Actualitzat a les 15:57h
XIV Torneig Intercasteller de Futbol a Terrassa
XIV Torneig Intercasteller de Futbol a Terrassa | C.T.

Les colles castelleres van deixar en un segon terme els castells i van gaudir de les emocions que aporta un esport com és el futbol. Un total de 32 entitats (comptant amb la colla organitzadora Castellers de Terrassa) van disputar des de dissabte al matí el XIV Torneig Intercasteller de Futbol.

El Recinte Firal va ser el centre neuràlgic juntament amb el CEIP França, CEIP Abat Marcet, IES Montserrat Roig i IES Terrassa, on també es van disputar partits, i el Poliesportiu Municipal de la Maurina, que va acollir els enfrontaments pel tercer i quart lloc i la final. La rebuda de les colles es va fer dissabte 28 de febrer a les 9 del matí al Recinte Firal de Terrassa, i els partits van començar a les 10 a totes les seus. La majoria de colles també pugnaven per veure quina era l'afició més original i més sorollosa. Després de la fase de grups, dissabte al migdia, les colles ja van començar a dilucidar si les seves expectatives anaven cap a ocupar les primeres places o cap a posicions més discretes.

El dissabte es va arrodonir amb una paella pels més de 1.300 participants, elaborada per la Hermandad San José de Abrucena de Terrassa, que va fer recuperar forces després d’un intens dia de partits, i poder afrontar i gaudir del concert i la festa que la sala Faktoria va oferir als participants. Diumenge al matí, quan alguns castellers encara es posaven al sac de dormir al Recinte Firal després d’una intensa nit el Grup de Gralles de Castellers de Terrassa va començar les matinades que donaven el tret de sortida... o continuació... a un diumenge que hauria de servir per decidir qui seria el campió del torneig, la millor afició, i la resta de la classificació.

Els components del Drac de Terrassa van ser els encarregats de fer les botifarres que van aportar les energies necessàries per garantir un bon rendiment durant tota la jornada lúdica i esportiva que es presentava pel davant.

Els diferents resultats del cap de setmana, van decidir que les semifinals les juguessin els equips representants de les colles d’Al·lots de Llevant contra Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa contra la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Després de finalitzar aquestes semifinals, alguna de les quals va viure moments, comportaments i imatges, per desgràcia, més típics d’alguns camps de futbol professional que d’una trobada festiva de colles castelleres, la final va quedar definida per l’enfrontament entre Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Al·lots de Llevant (colla procedent de la ciutat de Manacor a les Illes Balears).

Un servei d’autobusos llançadora va portar a jugadors i aficionats fins al pavelló Municipal de La Maurina on, tot i que no estava previst inicialment, es van disputar la final de consolació i la final absoluta. Finalment la Colla Vella dels Xiquets de Valls es va proclamar campiona del torneig, i un cop retornats al Recinte Firal es va procedir a dinar i a l’entrega de premis col·lectius, i individuals (màxim golejador, màxima golejadora i porter menys golejat). El “Premi a la Millor Afició” va recaure en els aficionats que representaven a Castellers de la Sagrada Família.