Bona rebuda del concert medieval a l'ermita de Sant Miquel de Toudell

La Torre
03 de març del 2015
Actualitzat a les 12:25h
Mirall de trobar va ser l'encarregat de posar la música
Mirall de trobar va ser l'encarregat de posar la música | Foto: Amics de Sant Miquel de Toudell

Mirall de trobar va ser l'encarregat de posar la música Foto: Associació Amics de Sant Miquel de Toudell


Diumenge, l'Ermita romànica de Sant Miquel de Toudell de Viladecavalls es va omplir de música medieval. Es va oferir un concert íntim a l'interior de la petita església, on els assitents van poder fer un viatge en el temps. El grup especialista en música antiga, "Mirall de trobar", va fer ressonar el so dels seus instruments antics entre les parets milenàries del temple. Va ser un concert molt especial ja que la música que es va poder escoltar era contemporania al de l'edifici romànic de Sant Miquel, i per tant la sintonia era perfecte.

Els membres del ensemble musical eren Alejandro Tonatiuh Hernández que tocava la fidula, Laura Sintes amb la flauta travessera medieval, les percussions d'Octavio Beltrán i en aquest cas la veu va ser la del terrasenc Néstor Pindado, baríton. El concert que va durar una mica més d'una hora, es va dividir en tres blocs, el primer dedicat a la cançó en llatí, el segon a la música de trobadors i el darrer a les càntigues de Maria d'Alfons X el Savi. Per tal d'apropar aquesta música al públic i perquè tothom pogués entendre i seguir les diferents peces, es va projectar a la paret de l'àbsis la lletra traduïda dels textos de les peces.

Tothom va coincidir en la perfecte execusió de les peces medievals i de la curiosa sonoritat els instruments antics. Hi va haver un tema que va agradar molt, es tractava de la cançó del trobador narbonès Guiraut de Riquier del segle XIII que cantava les excel·lències dels cavallers i les dames catalanes en la cort de Jaume I. L'associació Amics de Sant Miquel de Toudell, organitzadors de l'acte, van ambientar l'interior de l'Ermita amb espelmes i al final van oferir un petit benerar als assistents.

Aquest és el tercer concert que s'ha fet a l'Ermita dedicada a la música antiga, i es volen seguir programant un o dos concerts a l'any per consolidar aquest escenari com un lloc de referència a la comarca per poder escoltar aquest tipus de música.